Fotograaf Jacqueline Hassink reisde af naar zogenaamde ‘white spots'

Unwired, een confrontatie met onze smartphoneverslaving

Remco Stunnenberg 354 0
Fotograaf Jacqueline Hassink reisde de wereld over naar zogenaamde ‘white spots’, plekken waar geen bereik is. Ze fotografeerde onder andere in de afgelegen oerbossen op het Japanse eiland Yakushima, op de eilandengroep Svalbard in de Noordelijke IJszee en op de hooglanden van IJsland.

Hassink maakte haar beelden voor de tentoonstelling Unwired, te zien in het Nederlands Fotomuseum. Voor deze tentoonstelling bezocht zij ook een ‘digital detox’ spa in Duitsland waar je kunstmatig van de digitale wereld bent afgeschermd. In contrast met deze verstilde plekken, maakte Hassink portretten van mensen in de metro die gekluisterd zijn aan hun telefoon.

Smartphoneverslaving

De resultaten van haar reizen zijn sinds 20 januari te zien in het Nederlands Fotomuseum. De tentoonstelling Unwired confronteert ons met onze smartphoneverslaving en appelleert aan een fundamentele behoefte aan mentale rust.

De moeite waard

De tentoonstelling duurt nog tot en met 6 mei 2018 en is absoluut de moeite waard.

Diverse activiteiten

Rondom deze tentoonstelling organiseert het Nederlands Fotomuseum diverse activiteiten die zorgen voor een digitale detox. Get unwired, get inspired! Bekijk hier alle activiteiten.


 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco