Ijsvogel in de Hortus Botanicus

Universiteit Utrecht zoekt fotograaf om bijzondere ijsvogel te fotograferen

Redactie DIGIFO... 2252 0
Ben jij een geoefende vogelfotograaf en wil je graag een bijzondere ijsvogel vastleggen? Dan is het Universiteitsmuseum in Utrecht naar jou op zoek. Deze vogel heeft zich namelijk genesteld in de Hortus Botanicus en medewerkers van het museum krijgen hem zelf niet goed op de foto.

Update: Het is duidelijk dat we een aantal zeer ervaren vogelfotografen onder onze lezers hebben: het universiteitsmuseum Utrecht heeft na het bericht op onze website veel extra berichten gehad van fotografen die graag op zoek willen naar de ijsvogel. Het museum laat weten intussen enkele zeer gepassioneerde fotografen te hebben gevonden en dus geen extra fotografen meer voor openingstijden toe te laten. Het museum benadrukt wel dat iedereen uiteraard van harte welkom is om het museum tijdens de openingstijden te bezoeken, ook met camera en groot tele-objectief.

De museummedewerkers zijn erg enthousiast over hun nieuwe bewoner en willen de ijsvogel graag mooi in beeld hebben. De ijsvogel is echter zo snel en zo schuw dat het de medewerkers zelf niet lukt om hem vast te leggen en zijn daarom op zoek naar een goede fotograaf die het wel lukt.ijsvogel

Lees ook: Fotograaf werkt 6 jaar aan foto van ijsvogel

Bijzondere ijsvogel

Ijsvogels in Nederland zijn an sich niet heel speciaal, maar in een drukke binnenstad komen ze wel maar heel zelden voor. Volgens een medewerker heeft de vogel zich waarschijnlijk in de Hortus genesteld omdat dit een groene Oase van rust is te midden van de drukke binnenstad.

Ben jij goed genoeg om de ijsvogel te fotograferen? Stuur dan een mailtje naar communicatie.museum@uu.nl.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie