Goedkoop ultra slowmotion kunnen filmen

Ultra slowmotion filmen: 40.000 frames per seconde voor minder dan € 3.200,-

Eefke Burg 443 0
Nog niet zo lang geleden moest je wel ontzettend veel geld hebben om meer dan duizend frames per seconde te filmen. De Chronos 1.4 brengt hier verandering in. Je kan met de camera 1.057 frames per seconde filmen rond de 1080p, of een belachelijke snelheid halen van 38.565 frames per seconde met een resolutie van 335 x 96. En dat voor minder dan € 3.200,-.

Ultra slowmotion filmen resolutie

De framerate van de ultra slowmotion camera mag dan indrukwekkend zijn, bij de hogere snelheden is de resolutie nog niet enorm hoog. Toch is het een bijzonder apparaat, omdat het met zijn prijsstelling de technologie beschikbaar wordt voor een stuk meer mensen. De lage resolutie op framerate 38.565 is niet storend: voor de meeste filmmakers is deze snelheid te traag en daardoor niet goed bruikbaar om er een goed verhaal mee te vertellen.

Filmmakers Nagata en Rollins testen de Ultra Slowmotion camera

Kron Technologies Inc. Heeft met de Chronos 1.4 een betaalbaar alternatief proberen te maken voor filmmakers zodat de technologie voor meer mensen beschikbaar is. Voor mensen die in een nog hogere resolutie ultra slowmotion willen filmen heeft de fabrikant uit Canada ook de Chronos 2.1 HD beschikbaar gesteld, die een resolutie tot 1920 x 1080 heeft. In onderstaande video van Gene Nagata, ook wel bekend als Potato Jet, en de filmmaker Chris Rollins kan je zien hoe de Chronos 1.4 presteert. Ze testen hierin verschillende acties bij verschillende frame rates, zodat het goed te zien is hoe het beeld van de camera eruit komt te zien. De camera is beschikbaar in kleur of zwart-wit.

 

 

Uit de hand filmen van Ultra Slowmotion

Het formaat van de camera is vrij klein: de camera past in de palm van je hand. Het is dan ook mogelijk om uit de hand te schieten met de camera.

Mocht je de video van Nagata en Rollins te lang vinden duren dan kan je ook een video bekijken van fabrikant Chronos zelf. Hier kan je ook sneller de beelden bekijken. Vooral indrukwekkend is een apparaat dat floppydisks (je weet wel, die kleine schijfjes van vroeger) uit elkaar laat ploffen. Ook bijzonder zijn de ultra slowmotion beelden van een kolibrie, die erg vertraagd zijn.

 

 

Op de website van de fabrikant kan je zien waar je het apparaat kan aanschaffen.

Meer opvallend nieuws lezen

Lees ook het volgende opvallende nieuws:
Fotografe fotografeert eigen bevalling

Fujifilm onthuld de nieuwe 'Premista' Serie met twee zoom-objectieven

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke