Twee firmware-updates introduceren verbeterde functies voor de Z-serie camera’s van Nikon

Redactie DIGIFO... 913 0
Nikon heeft met trots aangekondigd dat RAW-video-uitvoer van de Z 7- en Z 6-systeemcamera's nu compatibel is met externe opnameapparaten van Blackmagic Design.

De firmware-updates maken het mogelijk om video-opnames van hoge kwaliteit die met de Z 7 of Z 6 zijn gemaakt niet alleen in de ProRes RAW-indeling, maar ook in de Blackmagic RAW-indeling vast te leggen. Video in 12-bits 4K UHD of full-HD RAW kan worden vastgelegd op een externe recorder die via HDMI is aangesloten op de Z 7 of Z 6. Hiermee worden de opnameopties voor RAW-video uitgebreid en wordt de productie van geavanceerd videowerk verder ondersteund.

Bovendien is ProRes RAW-video die is opgenomen op het externe Ninja V-opnameapparaat van Atomos ook compatibel met de nieuwste ISO-instellingen. Ook functies voor kleurtemperatuurregeling die zijn toegevoegd aan Final Cut Pro versie 10.4.9 en latere versies van Apple. Hiermee worden de opties voor videobewerking uitgebreid wanneer je Final Cut Pro gebruikt.

Downloaden

Ondersteuning voor RAW-video-uitvoer naar een externe Blackmagic Design-recorder kan worden ingeschakeld op camera's waarbij de upgrade voor RAW-video-uitvoer al is uitgevoerd door de firmware eenvoudig bij te werken naar versie 3.2. Hiervoor is geen extra service bij een Nikon-servicecentrum nodig.

Voordat je de firmware-update kan downloaden, moet je eerst een interne instelling op je camera aanpassen. Dit moet door een geautoriseerd Nikon-servicecentrum worden aangepast. Deze instelling zorgt ervoor dat RAW-video-uitvoer kan worden ingeschakeld. Deze service is niet gratis. 

Firmware versie 3.20 voor de Z 7 kan hier gedownload worden.

Firmware versie 3.20 voor de Z 6 kan hier gedownload worden.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie