Met 100MP in een straaljager

Top Gun en de Hasselblad H6D – Blair Bunting

Redactie DIGIFO... 1286 0
Het is een beroemde scene uit de actiefilm Top Gun uit 1986. Tom Cruise die zij straaljager ondersteboven, zo dicht boven een andere straaljager vliegt dat het mogelijk is om een foto van de piloot te maken. Blair Bunting probeerde dit laatst in het echt, met een Hasselblad H6D.

Een paar maanden geleden zat Bunting met een groepje vrienden een biertje te drinken in een bar bij de luchtbasis Miramar in Californië toen het over de beroemde Top Gun-scene ging. Bunting was vrij zeker dat het mogelijk is om zo'n foto te maken, maar zijn vrienden waren sceptisch. Een maand later stond hij op de luchtbasis zich klaar te maken om in een straaljager te stappen.

Lees ook: Ming Thein - Documentairefotografie met de Hasselblad H6D-100c

 

Blair Bunting

Bunting is een professionele fotograaf die, naar eigen zeggen, heel veel geluk heeft gehad. Al twee jaar nadat hij was begonnen met fotografie had hij zijn eerste commerciële shoot te pakken. Na alle 'lucky shots' heeft hij wel goed geleerd hoe je meer goede foto's maakt en gaat nu zonder twijfel aan de slag met tot 30 flitsers. Desondanks is hij er wel nog van overtuigd dat zijn Top Gun-foto ook puur geluk was.

Kijk voor meer informatie op de website van Bunting.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie