Top 10 Verfrissende ervaringen in het Koninkrijk der Watervallen

Redactie DIGIFOTO Pro 364

Met een warme en droge zomer in het vooruitzicht is een verfrissende reis door het land van de watervallen een uitstekende reiskeuze voor dit seizoen. Tien van de 30 hoogste watervallen ter wereld liggen in Noorwegen, en de meeste bevinden zich in Fjord-Noorwegen. Hier volgt een gids voor de ultieme fjordwatervalervaring.

Nu we weer een heet zomerseizoen ingaan, met hoge temperaturen en droogte in veel delen van de wereld, bieden de Noorse fjorden een schril contrast. Met weelderige, kleurrijke landschappen met watervallen en gletsjers biedt het fjordengebied verfrissende en spectaculaire natuurervaringen.

Watervallen zijn in feite een integraal onderdeel van het landschap in Fjord-Noorwegen en verbinden de bergen, plateaus, gletsjers en diepe fjorden. Aan de voet van een bulderende waterval staan is al adembenemend. Maar er zijn zoveel verschillende manieren om de machtige watervallen te ervaren en dicht bij de wilde natuurkrachten te komen. Hier volgt een overzicht van de meest intense watervalervaringen, die gemakkelijk te bereiken zijn vanuit de fjordensteden Stavanger, Ålesund en Bergen.

Suggestie voor een tour: Maak een rondrit met de auto vanuit Bergen om de magische watervallen te ervaren

 

Vøringsfossen: De kenmerkende waterval van Noorwegen

Vøringsfossen is de beroemdste waterval van Noorwegen. Met zijn val van 182 meter vanaf het Hardangervidda-plateau is het een indrukwekkend gezicht. Vøringsfossen ligt langs een van de hoofdwegen tussen Bergen en Oslo en maakt deel uit van de Nationale Toeristische Routes Hardangervidda. Het is een van de meest bezochte toeristische attracties in Noorwegen. Onlangs zijn er wandelpaden en bruggen over de waterval gebouwd, zodat bezoekers de enorme natuurkrachten van dichtbij kunnen bekijken. De waterval maakt ook deel uit van verschillende fjordentochten in Fjord Noorwegen.

 

 

Steinsdalsfossen: Loop achter de waterval

Steinsdalsfossen ligt in het dorpje Norheimsund in de Hardangerfjord en is een van de beroemdste watervallen van Noorwegen. De reden hiervoor is dat er een wandelpad achter de waterval ligt, waardoor je zo dicht mogelijk bij de waterval kunt komen zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. De waterval is gemakkelijk bereikbaar vanaf de weg en maakt deel uit van verschillende fjordentochten vanuit Bergen.

 

 

De dubbele charme van Låtefoss

Låtefoss staat bekend om zijn ligging dicht bij de weg. In het voorjaar, als het water hoog stroomt, kan het bijna lijken alsof de waterval over de stenen brug gaat, de hoofdweg tussen Stavanger en Bergen. Låtefoss heeft eigenlijk twee afzonderlijke watervallen, Skarsfossen en Låtefossen, die beide hun oorsprong vinden in Lotevatnet. Deze plek was al in de 19e eeuw een populaire bestemming voor reizigers en is nog steeds een favoriet voor fotografen en natuurliefhebbers.

Langfoss - De bekroonde waterval

Langfoss is door de World Waterfall Database uitgeroepen tot mooiste waterval ter wereld. Langfoss heeft een prachtige ligging langs de Åkrafjord, niet ver van Haugesund. Je kunt in ongeveer anderhalf uur naar de top van de waterval wandelen en genieten van het fantastische uitzicht. Er zijn ook rondleidingen naar de top van de waterval beschikbaar. CNN Travel heeft Langfoss met zijn 610 meter ook uitgeroepen tot een van de 10 mooiste watervallen ter wereld.

Kjosfossen: Huldra danst in de waterval

De waterval Kjosfossen is 225 meter hoog en ligt in de schilderachtige Flåmvallei in Noorwegen. Je kunt Kjosfossen ervaren door de prachtige treinreis van de Flåmspoorweg te nemen, van het station van Myrdal naar het station van Flåm. De trein stopt vlak onder de waterval, zodat bezoekers de waterval van dichtbij kunnen bekijken. Dit is vooral een prachtig gezicht in de lente, wanneer het smelten van de sneeuw resulteert in een grote hoeveelheid water in de waterval. Volgens de legende lokt de hulder nietsvermoedende reizigers de diepte in met haar betoverende lied, om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Als bezoekers in de lente en zomer de majestueuze waterval bewonderen, kunnen ze genieten van een live dansshow voor de waterval, waarin de Huldra wordt voorgesteld zoals beschreven in de mythen.

De Seven Sisters: Het avontuur in Geirangerfjord

De Seven Sisters waterval, gelegen in het UNESCO Werelderfgoed Geirangerfjord, staat bekend om zijn gelijkenis met zeven gracieuze zussen die van de berghelling afdalen. Deze majestueuze waterval valt ongeveer 250 meter naar beneden in het azuurblauwe water en creëert een betoverend schouwspel dat nooit zal falen om ontzag te wekken. Of je het nu bewondert vanaf het dek van een cruiseschip of vanaf een van de uitkijkpunten langs de steile bergwegen, de aanblik van de Seven Sisters betovert reizigers met haar etherische schoonheid. Volgens de legende stelt de waterval zeven maagden voor die speels langs de berghelling dansen. Hun tijdloze allure is voor altijd vastgelegd in het klaterende water en voegt een betoverende folklorelaag toe aan de pracht van het Noorse fjordenlandschap.

Mardalsfossen: Wandeling naar Mardalsfossen (Ålesund)

De Mardalsfossen waterval, gelegen in de provincie Møre og Romsdal in het noorden van Fjord Noorwegen, is een adembenemend natuurspektakel dat bekend staat om zijn indrukwekkende hoogte en schoonheid. Met een duizelingwekkende hoogte van ongeveer 705 meter is Mardalsfossen een van de hoogste watervallen in Noorwegen en Europa en betovert het bezoekers met zijn pure kracht. Vanuit Molde volg je de borden naar Eikesdalen op weg FV62. Eenmaal in Eikesdalen vind je parkeerplaatsen waar je je auto kunt laten staan en vervolgens een mooie wandeling naar Mardalsfossen kunt maken. De wandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur (afhankelijk van je startpunt) en biedt een adembenemend uitzicht op het omringende landschap.

Feigefossen: De machtige waterval

De Feigefossen waterval, gelegen in de gemeente Stranda in het district Møre og Romsdal, is een majestueus natuurwonder van indrukwekkende hoogte en opvallende schoonheid. Feigefossen stort zich sierlijk van een torenhoge klif in het dal en betovert bezoekers met zijn majestueuze charme. Met een totale val van ongeveer 218 meter behoort het tot de hoogste watervallen van Noorwegen. Feigefossen is bereikbaar via een mooie autorit vanuit nabijgelegen plaatsen zoals Stranda of Hellesylt, gevolgd door een korte wandeling vanaf het beginpunt van het pad. Het biedt een onvergetelijke kans om de rauwe schoonheid van de natuur van dichtbij mee te maken.

Bordalsgjeldet: Een reeks majestueuze watervallen

Bordalsgjelet heeft een reeks majestueuze watervallen die langs steile kliffen naar beneden tuimelen, in de groene valleien eronder, en een symfonie van ruisend water en mistige nevel creëren. Met de hoogste waterval die ongeveer 320 meter naar beneden valt, biedt Bordalsgjeldet een adembenemend uitzicht en een blik op de geologische krachten die de regio gedurende miljoenen jaren hebben gevormd. Bordalsgjeldet is doordrenkt van geschiedenis en wordt al lang vereerd door zowel de plaatselijke bevolking als bezoekers vanwege zijn natuurlijke schoonheid en spirituele betekenis. Het is bereikbaar via een mooie autorit vanuit Voss of een wandeling naar boven.

Hengjanefossen

Hengjanefossen is een van de populairste stopplaatsen voor rondvaartboten en andere boten die door de Lysefjorden in Ryfylke varen. Met een duizelingwekkende hoogte van ongeveer 410 meter behoort het tot de hoogste watervallen van Noorwegen. Je kunt per boot tot aan de waterval varen en schoon, helder water uit een emmer halen om te drinken; een populaire activiteit voor toeristen. De waterval heeft een natuurlijk gevarieerd debiet. Aan land kom je langs de waterval tijdens een wandeling langs de noordkant van Lysefjorden.

Verwante links:

 

Bekijk de newsroom

 

afbeelding van persberichten_179864

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie