Tokina kondigt eerste 'Opera'-objectief aan

Tokina kondigt eerste 'Opera'-objectief aan

Itam van Teeseling 461 0
Met de Opera 50mm f/1.4 FF komt Tokina deze zomer met het eerste objectief uit hun Opera-lijn. Deze lijn richt zich op high-end, full-frame, DSLR-camera's.

De Opera 50mm f/1.4 FF komt uit voor Nikon F en Canon EF-camera's met full-frame sensoren (FF staat voor Full-frame). Het objectief bevat een ringvormige ultrasonische motor voor de aandrijving van de autofocus-module. Daarnaast is hij weerbestendig gemaakt en bestand tegen binnendringend stof of schimmel. Ook zal het Nikon-model een elektrisch diafragmamechanisme hebben.

Tokina Opera

De Opera-lijn is een premiumlijn die volgens Tokina meegaat met de ontwikkeling van camera's. Betere high-end camera's vereisen beter glas. Het is daarom dat ze voor de naam Opera hebben gekozen, afgeleid van het Latijnse magnum opus, of opera magna. '' Opera magna heeft nog steeds de betekenis van 'groots, artistiek of intellectueel werk'. We hebben de naam 'Opera' gekozen voor onze nieuwe premium full-frame DSLR-objectieven met het idee dat ze fotografen helpen in het maken van meesterwerken". Aldus Tokina op hun website.

De Opera 50mm f/1.4 FF komt in de zomer 2018 uit. De prijs is nog niet bekend gemaakt.

Meer info is hier te bekijken.

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam