Tutorialvideo

Tips om je model te laten poseren

Christel de Wolff 1276 0
Een goede foto maken, dat kun je wel aan een fotograaf overlaten. En vaak hebben beeldmakers ook wel een beetje kijk op hoe ze hun model moeten laten poseren. Maar het zijn de kleine details die maken of een model er leuk of perfect op staat.

In deze video van Sorelle Amore komen maar liefst 20 dingen aan bod waar je op kunt letten als je een model wilt fotograferen. Let je hier op, zal je merken dat jouw modellenfoto's een stuk natuurlijker of krachtiger overkomen.

De tips variëren van full body tot gezichtstrekjes.  Zo legt ze je uit dat het belangrijk is om armen en benen de ruimte te geven, dat het fijn is als je een model rechtop laat zitten (maar niet té recht) en hoe je het beste de kin van je model kunt positioneren.

De video van Sorelle Amore is in het Engels, maar omdat ze iedere tip ook uitgebreid laat zien, kun je ook  leren door alleen maar te kijken. Mocht je toch graag willen verstaan wat ze precies zegt kun je in Youtube de ondertiteling inschakelen door op het tekstvakje rechts beneden in het schermpje te klikken. De ondertiteling kun je vervolgens door middel van op het tandwieltje te klikken laten vertalen in het Nederlands. De vertalingen zijn automatisch gegenereerd waardoor er af en toe wat kromme zinnen ontstaan, maar over het algemeen is de tekst goed te volgen.

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel