The Hand of Man

'The Hand of Man' – Photographs by J Henry Fair

Redactie DIGIFO... 2201 0
Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 13 juni tot en met 1 augustus 2015 een expositie van de Amerikaanse fotograaf en milieuactivist J Henry Fair. Op ironische wijze laat 'The Hand of Man' de magie en schoonheid van milieuvervuiling zien.

Persbericht:

De abstracte en kleurrijke luchtfoto's van J Henry Fair zetten toeschouwers aan het denken. Met zijn foto's vraagt wereldwijd aandacht voor de milieueffecten, veroorzaakt door onze consumptiemaatschappij. Door de verslaving aan olie en consumentisme kunnen de gevolgen voor het milieu niet zonder consequenties zijn. Met doordringende beelden toont de fotograaf de werkelijkheid van industriële littekens op het landschap.

J Henry Fair
Foto © J Henry Fair - Courtesy Eduard Planting Gallery

Luchtfoto's

In plaats van een harde confrontatie, kiest J Henry Fair ervoor om vanuit de lucht de bizarre schoonheid van afval te laten zien. De intrigerende foto's hebben een rijk kleurenpalet. De gebruikte vormentaal doet denken aan de abstractie in de werken van kunstschilders als Jean Dubuffet, Robert Motherwell en Jackson Pollock.

J Henry Fair woont momenteel in New York. In 2011 verscheen zijn eerste boek 'The Day After Tomorrow: Images of Our Earth in Crisis'. Het werk van Fair is gepubliceerd in toonaangevende magazines en dagbladen. Daarnaast is het ook te zien geweest op CNN en NBC. De fotograaf exposeert veelvuldig in Amerika, Europa en Azië.

J Henry Fair
Foto © J Henry Fair - Courtesy Eduard Planting Gallery

Openingstijden Eduard Planting Gallery

De Eduard Planting Gallery is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

J Henry Fair
Foto © J Henry Fair - Courtesy Eduard Planting Gallery

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie