Van 13 april tot en met 5 mei 2019

Tentoonstelling Stories from the North – Photographic Voices from Ghana

Christel de Wolff 272 0
Van 13 april tot en met 5 mei 2019 is in iMPACT DOC Amsterdam de tentoonstelling 'Stories from the North – Photographic Voices from Ghana' te zien. De expo is onderdeel van een langlopend project van NUKU Studio, een platform voor fotografie in Accra, Ghana en Noorderlicht.

Stories of the North

De expositie vertelt verhalen over en uit het noorden van Ghana, een regio die vaak over het hoofd wordt gezien, zowel bij ons als in Ghana zelf. Er gebeurt dan ook eigenlijk niets dat relevant is voor internationale media. Juist daarom kiest 'Stories from the North' voor deze regio: om de rijkdom, diversiteit en energie van het gebied met iedereen te delen, gezien door de lenzen van vijf Ghanese fotografen: Evans Ahorsu, Mabel Senaa Bonsuuri, Geoffrey Buta, Nyamekye Joey and Qujo Buta.

Expositie in iMPACT DOC Amsterdam

Het project resulteerde in 2018 al in de tentoonstelling en het boek 'Northern Ghana Life', waaraan elf Ghanese en international fotografen deelnamen. Nu gaat het project met deze expositie de tweede fase in, in de context van het 'Frame, Voice, Report!'-project van Wilde Ganzen: verhalen over klimaatverandering, migratie en gender. Nuku Studio is daarnaast bezig met verschillende educatieve initiatieven in de regio en het voorbereiden van een nieuwe boekpresentatie.

Foto door Evans Ahorsu, onderdeel van Stories of the North – Photographic Voices from Ghana

Opening Stories of the North – Photographic Voices from Ghana

De tentoonstelling wordt op vrijdag 12 april om 18:00 geopend door curator Marc Prüst. Meer informatie over de expositie en de meewerkende partijen vind je op de website van iMPACT DOC of via het speciale Facebookevent.

iMPACT DOC vind je aan de Keizersgracht 166, 1015 CZ te Amsterdam.

Ook interessant? Expositie over Somaliland

‘The Anarchist Citizenship. Ode to Youthful Daredevils’ is een project van onderzoeker Amal Alhaag (1983) en sociaal geëngageerd kunstenaar Nadine Stijns (1977) over de bevolking van Somaliland. Tot en met 16 juni 2019 bezoek je de kleurrijke expositie in de Kunsthal. Lees meer.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel