Moderne slavernij in Senegal

Talibé - Mário Cruz over zijn aangrijpende fotoserie

Redactie DIGIFO... 401 0
Al honderden jaren sturen ouders hun jonge kinderen naar 'scholen' in de hoop hun kinderen een goede toekomst te geven. Maar in plaats van een educatie krijgen de kinderen zweepslagen, worden ze regelmatig verkracht en worden de jongste vastgezet met kettingen. Mário Cruz bezocht de scholen en maakte er pakkende beelden. In deze video vertelt hij erover.

Waarschuwing: video bevat schokkende beelden.

In de scholen wonen kinderen van 5 tot 15 jaar oud die acht uur per dag worden gedwongen op straat te bedelen. Als ze terugkomen moeten ze al hun verdiensten inleveren, worden ze mishandeld, gemarteld en verkracht. Omdat de jongste kinderen nog al eens proberen te vluchten worden deze in de eerste jaren geketend zodat ze nergens heen kunnen. Mário Cruz bezocht toen hij in Senegal was deze slaven en wist daar aangrijpende foto's te maken. In deze video praat Cruz geëmotioneerd over wat hij in Senegal heeft gezien en uit zijn hoop dat zijn boek de verandering teweeg zal brengen die hij hoopt.

 

Lees ook: Leven in Aleppo – aangrijpend project op Kickstarter

Mário Cruz

Mário Cruz is een Portugese fotograaf die zich sinds 2012 richt op persoonlijke projecten. Met de foto's die hij voor dit project maakte wist hij belangrijke prijzen te winnen zoals de World Press Photo 2016 in de categorie Contemporary Issues en de Magnum Award 2016. Ook heeft hij zijn foto's gepubliceerd in een boek.

Kijk voor meer informatie op de website van Mário Cruz.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie