'Storytelling' – Collodiumfotografie door Alex Timmermans

Redactie DIGIFO... 2613 1
Collodiumfotograaf Alex Timmermans exposeert van 30 augustus tot en met 24 oktober 2015 in Eduard Planting Gallery in Amsterdam. Met 'Storytelling' presenteert de collodiumexpert een serie verhalende, surrealistische zwart-wit foto’s.

Persbericht:

De geënsceneerde beelden, met subtiele humor, zijn rijk aan details en hebben een diep contrast en warme toon. Ook zijn er portretten te zien van Erwin Olaf, Jimmy Nelson en Redmond O’Hanlon.


Alex Timmermans - Springtime - Courtesy Eduard Planting Gallery

Collodiumfotografie

Collodiumfotografie is een ambachtelijke techniek, uitgevonden in 1851 door de Engelsman Frederick Scott Archer. Het is een van de allereerste manieren om een beeld op de gevoelige plaat vast te leggen.

Bij dit uiterst bewerkelijke procedé wordt de foto rechtstreeks op glas gemaakt, exact volgens de oorspronkelijke werkwijze. Er wordt geen Photoshop toegepast.

Alex Timmermans

Alex Timmermans (Veldhoven, 1962) behoort wereldwijd tot de top van collodiumfotografen. De autodidactische fotograaf werkt uitsluitend met antieke, handgemaakte objectieven (1850–1900) en houten, handgemaakte camera’s tot een beeldformaat van 60 x 60 cm.

Naast portretten fotografeert hij het liefst buiten op locatie, waar de grootste uitdaging ligt voor zijn passie.


Alex Timmermans - The Rainmaker - Courtesy Eduard Planting Gallery

Tentoonstelling

'Storytelling' is de eerste solo-expositie van Alex Timmermans in Amsterdam. Zijn werk is eerder te zien geweest op Paris Photo Los Angeles, Fotofever Brussel, Fotofever Parijs en kunstbeurzen als KunstRAI, Rotterdam Contemporary Art Fair en PAN Amsterdam. Daarnaast exposeert hij ook in galeries in de Verenigde Staten.

Openingstijden galerie

De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. 

Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs
Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam
T: 020 320 67 05
www.eduardplanting.com

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van harry de kort

prachtig