Ongekend mooie vogelbeelden

Spectaculaire beelden in 2019 Audubon Photography Awards

Siem van Woerkom 1610 0
De jaarlijkse Audubon Photography Awards leverde weer ongelofelijk gave beelden op, van adelaars tot musjes.

Audubon awards

Vandaag kijken we naar enkele mooie beelden van de Audubon Photography Awards 2019, de jaarlijkse awards waar foto's van vogels in de spotlight worden gezet. De beelden die hebben gewonnen, gepresenteerd in samenwerking met Nature's Best Photography, zijn net zo indrukwekkend als altijd maar dit jaar zijn er meer foto's te bekijken dan normaliter. Dit komt omdat er twee awards zijn toegevoegd.

De nieuwe categorie Plants for Birds is geïnspireerd op het programma Plants for Birds van Audubon, ondersteund door Coleman en Susan Burke, dat middelen biedt voor het vinden en onderhouden van planten welke bepaalde vogels nodig hebben om te overleven. Deze categorie vormt een nieuwe uitdaging voor fotografen: leg niet alleen een ongelooflijk moment vast - zorg ervoor dat het ook een vogel en een plant bevat die afkomstig zijn uit de locatie waar de foto is gemaakt om de cruciale rol van de inheemse habitat in de ondersteunende vogel te benadrukken.

En in de geest van Kevin Fisher, Audubon's oude creatieve directeur die onlangs met pensioen is gegaan, erkent de nieuwe Fisher Prize een creatieve benadering van het fotograferen van vogels die originaliteit combineert met technische expertise. Het winnende beeld, dat Kevin zelf uit de finalisten heeft gekozen, verlegt de grenzen van traditionele vogelfotografie.

Spectaculaire foto adelaar en rode vos

Een van de mooiste foto's tussen de finalisten is bovenstaand beeld van fotograaf Kevin Ebi genaamd 'Bald eagle and red fox'. De foto is in het San Juan National Park in Washington geschoten met een Canon EOS-1D X Mark II en Canon EF 600mm f/4 IS lens.

'Ik had de dag doorgebracht met het fotograferen van vossen en was er eentje aan het volgen die met zijn prooi liep toen een harde schreeuw van boven me liet opkeken. Het was een enorme arend. Ik wist gewoon dat de arend op weg was naar de prooi van de vos: een konijn. Ik verwachtte slechts een fractie van een seconde te hebben om de diefstal in één explosief kader te vangen; in plaats daarvan greep de adelaar de vos EN het konijn, terwijl ze beide zo'n 5 meter boven de grond hingen. Na acht seconden liet de arend de vos vallen, volledig ongedeerd, en vloog weg met zijn gestolen diner.'

Kijk voor alle finalisten op de awards pagina van de Audubon website. Het is je tijd zeker waard! 

Bovenstaand beeld: Mariam Kamal/Audubon Photography Awards

Header photo: Melissa Rowell/Audubon Photography Awards

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem