"We vergeten jullie nooit"

Sony vraagt APS-C-klanten om geduld

Remco Stunnenberg 689 0
In een recent interview voorspelde Kenji Tenaka, Sony's Senior General Manager van de Digital Imaging Business Group, dat het slechts een kwestie van tijd is alvorens ook Canon en Nikon spiegelloze full-frame camera's op de markt brengen. Inmiddels is het complete interview gepubliceerd. Hierin stelt hij onder andere de APS-C-klanten van Sony gerust.

Het interview met Kenji Tenaka vond plaats tijdens de recente CP+ beurs in Japan, eerder deze maand. Tenaka: 'Dit is mijn persoonlijke mening maar ik denk dat Canon en Nikon binnen een jaar instappen op deze markt.'

Complete interview

Inmiddels is het complete interview met Tenaka gepubliceerd. Hierin gaat hij onder andere ook dieper in op een klacht vanuit de markt dat Sony de APS-C-markt verwaarloosd.

Kenji Tenaka

Kenji Tenaka, fotocredit: DPReview

Zwart wit

Volgens Tenaka is dit te zwart wit gesteld. “Het is gewoon een kwestie van prioriteiten stellen. Een paar jaar geleden introduceerde Sony de a6500. Toen introduceerden we de a9 en de a7R III. Dat neemt niet weg dat we de APS-C-markt en onze APS-C-klanten negeren. Integendeel. Dat zullen we nooit doen. Heb geduld.”

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco