Sony organiseert filmwedstrijd over betere wereld

Sony organiseert filmwedstrijd over betere wereld

Itam van Teeseling 376 0
Voor de filmers onder ons die het hart op de goede plek hebben organiseert Sony een wedstrijd met een groot thema. Het thema is "de positieve toekomst die de filmmakers voor onze planeet zien".

Met een film van één tot acht minuten maken filmmakers kans op tickets naar Los Angeles om daar het Picture this – festival for the planet bij te wonen en daar trainingen te volgen. Iedereen boven de achttien kan een inzending opsturen.

Eerst zullen er acht regionale winnaars gekozen worden uit landen over de hele wereld, naast de tickets winnen zij ook een Sony RX0-camera en een wetransfer Plus-account voor een jaar. De hoofdprijswinnaar ontvangt een A6500-camera en een SEL 1670-lens.

Positieve doelstellingen

Uiteraard gaat het niet om de prijzen (ok, toch een beetje dan), maar volgens Sony om het stimuleren van een positieve verandering in de wereld. De wedstrijd is tot stand gekomen in samenwerking met de Verenigde Naties en is geïnspireerd op de Doelstellingen voor Duurzame Ontwikkeling. Dit is een reeks wereldwijde doelen overeengekomen door alle 193 lidstaten van de Verenigde Naties om "armoede te beëindigen, de planeet te beschermen en welvaart voor iedereen te bevorderen"

Wil je meedoen kijk dan op de website van het Picture This festival. Inschrijven kan tot 30 april 2018.

Je kan voor je inzending kiezen uit één van de volgende doelstellingen om je film op te baseren:

Doel 2: Het uitbannen van honger
Doel 4: Kwalitatieve educatie
Doel 6: Schoon water en sanitaire voorzieningen
Doel 7: Betaalbare en schone energie
Doel 12: Verantwoorde consumptie en productie
Doel 13: Climaat
Doel14: Leven op het water
Doel 15: Leven op het land

 

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam