Het lichtste 400mm f/2.8 objectief ter wereld

Sony onthult langverwacht 400mm f/2.8 G Master prime objectief

Amy Schutte 693 0
Goed nieuws voor sportfotografen en wildlife fotografie liefhebbers! Het nieuwe 400mm objectief van Sony is er. Het super telefoto objectief, de eerste in de E-mount serie, heeft een maximale diafragmaopening van f/2.8. Daarmee is hij een stuk sneller dan de bestaande Sony 100-400mm G Master, die tot f/4.5-5.6 kwam.

 

Daarbij is het lichtste 400mm f/2.8 objectief dat er op dit moment WERELDWIJD verkrijgbaar is, met een gewicht van 2.7 kilo. Bovendien ligt er minder gewicht aan de voorkant, zodat panning gemakkelijker wordt zonder statief of met het gebruik van een monopod. De winst in gewicht werd behaald door minder lenselementen te gebruiken, wat kon dankzij een innovatief optisch ontwerp.

Het objectief heeft drie optische stabilisatie modi, een  Full-TIME DMF knop om onmiddellijk op handmatige focus over te gaan en speciale beweging algoritmes om ruis tegen te gaan.

De prijs is in Nederland nog niet bekend, maar in de VS gaat ‘ie voor 12 duizend dollar over de toonbank. Flinke investering, maar als je die doet kun je meteen meedoen aan onze wildlife fotowedstrijd. Kat in het bakkie, met dit objectief!

 

afbeelding van Amy Schutte

Amy Schutte | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Amy