Sony lanceert Cybershot HX50 / HX50V

Redactie DIGIFO... 7908 0
Van een wereldreis tot een wandeling in het park: de nieuwe Cyber-shot HX50 van Sony brengt elk moment levensecht in beeld – kleurrijk, scherp en gedetailleerd, ook wanneer volledig is ingezoomd. De HX50 is voorzien van een 20.4 megapixel-sensor en ingebouwde beeldstabilisatie. Het toestel levert schitterende, levensechte beelden en Full HD-video, ook op grote afstand van het onderwerp. Dit is 's werelds kleinste en lichtste digitale fotocamera met een optisch zoombereik van maar liefst 30x.

Persbericht

Badhoevedorp, 24 april 2013 Een smartphone is handig: je hebt hem altijd bij je. Maar de HX50 biedt zo veel meer, terwijl hij perfect in je broekzak past. De zeer krachtige optische zoom biedt meer flexibiliteit: je kunt vanop grote afstand opnames maken. En dankzij de Optical SteadyShot-stabilisatie ben je er zeker van dat het onderwerp ook bij inzoomen scherp in beeld komt. Zelfs bij 30x zoom is de beeldstabilisatie van de HX50 dubbel zo doeltreffend als die van zijn voorganger.

De HX50 is uitgerust met een 20.4 megapixel Exmor R CMOS-sensor en een BIONZ-processor. Daardoor biedt de camera ook bij weinig licht uitstekende, scherpe beelden met hoge resolutie. De High-speed Autofocus-functie is haar naam waard: ze werkt bij volledig inzoomen dubbel zo snel als bij zijn voorganger en legt zo ook de vluchtigste momenten voor altijd vast. Bovendien kunnen die momenten meteen met vrienden en familie worden gedeeld dankzij de ingebouwde wifi. Zo zijn foto's draadloos naar een tv of pc te sturen of via de smartphone rechtstreeks op een sociaal netwerk te posten.


Voor meer ervaren fotografen die de details van de opname zelf willen instellen, is er een wieltje waarmee de belichtingscompensatie kan worden aangepast, plus een tweede knop voor andere handmatige opname-instellingen, zoals P/A/S/M. Er is ook een Multi Interface-voet waarmee een compatibele elektronische zoeker, flitser of microfoon kan worden aangesloten – die laatste is de perfecte aanvulling voor nog beter geluid bij Full HD (50p) video-opnames. Verder is er een Multi Terminal waarmee een afstandsbediening kan worden gebruikt. Dit is bijzonder handig voor close-ups en filmopnames.

Een batterij die lang meegaat is onderweg cruciaal wanneer men niet weet wanneer weer een stopcontact voorhanden is. De X-type lithium-ion batterij van de Cyber-shot HX50 is kleiner dan haar voorgangers en levert toch maar liefst 400 foto's met één keer laden.

HX50V is ook uitgerust met een ingebouwde GPS Log Recording-functie, zodat je steeds weet welke foto's waar zijn genomen.


Creëer je eigen films

Steeds meer mensen gebruiken hun fotocamera ook voor video-opnames. De HX50 leent zich hier uitstekend voor. Het toestel legt bijzonder mooie Full HD-video's vast (50p) dankzij de Optical SteadyShot (Active Mode) beeldstabilisatie. De opnames zijn compatibel met TRILUMINOS Colour-technologie: bij weergave op een tv met TRILUMINOS Display zijn de kleuren nog voller en levensechter.

Voor wie het nog creatiever wil aanpakken, heeft de HX50 negen verschillende foto-effecten in huis die je kinderfoto's onmiddellijk een heel andere look geven. Ook zijn er drie foto-effecten beschikbaar voor de Intelligent Sweep Panorama-modus8, plus vier verschillende video-effecten9.

De HX50 kan nu reeds online besteld worden op www.sony.nl voor een levering in mei 2013.

Richtprijzen

DSC-HX50V: 440 EUR - beschikbaar in zwart of zilver - mei 2013
DSC-HX50: 420 EUR - beschikbaar in zwart of zilver - mei 2013

Belangrijkste specificaties

 • Modelnaam -DSC-HX50V / DSC-HX50
 • Effectieve pixels: (ca.) 20.4 megapixel
 • Beeldsensor: 1/2.3 type (7.82 mm) Exmor R CMOS-sensor
 • Processor: BIONZ
 • Objectief: Sony G Lens™, 24-720 mm, f/3.5 (W) - 6.3 (T), elf elementen in tien groepen (inclusief vijf asferische elementen)
 • Zoom: 30x (optische zoom)
 • ISO: 80-12560
 • Display: 7,5 cm (3.0type) (4:3) / 921,600 dots / Xtra Fine / TFT LCD
 • Wifi :Ja
 • GPS: Alleen DSC-HX50V
 • Batterij: NP-BX1 en usb-lading/usb-stroomvoorziening
 • Batterijduur / foto-opnames: (ca.) 400 beelden / 200 minuten
 • Afmetingen B x H x D: (ca.) 108,1 mm x 63,6 mm x 38,3 mm
 • Gewicht : ca. 272 g (inclusief batterij en DUO-geheugenkaart) ca. 246 g (alleen behuizing)

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie