Het nieuwe snelheidsmonster

Sony introduceert razendsnelle RX10 IV

Redactie DIGIFO... 1862 0
Sony heeft zojuist een nieuw vlaggenschip in de Cybershot-serie aangekondigd. De Sony Cybershot RX10 IV heeft een indrukwekkend zoomobjectief met een bereik van 24 tot 600mm en is met een autofocussnelheid van 0,03 seconde en een maximale afdruksnelheid van 24 beelden per seconde een waar snelheidsmonster.

Deze nieuwe bridge-camera is uitgerust met een nieuwe gestapelde 20,1MP Exmor RS CMOS-sensor en de nieuwe BIONZ X beeldverwerker. Hierdoor heeft deze camera de ongekende scherpstelsnelheid van 0,03 seconde en is het met de RX10 IV mogelijk om maximaal 24 foto's per seconde te maken met volledige AF/AE tracking. Ook heeft de camera een indrukwekkend autofocussysteem met 315 AF-punten en is het met de RX10 IV mogelijk om te filmen in 4K.Sony RX10 IV

Groot zoombereik

De Sony Cybershot RX10 IV is uitgerust met ZEISS Vario Sonnar-objectief met een indrukwekkend zoom-bereik. De camera heeft een equivalente brandpuntsafstand van 24 tot 600mm, met een maximaal diafragma van f/2.4 tot f/4. Het objectief is uitgerust met een super ED glaselement en ED asferische lenselementen om chromatische aberratie te minimaliseren en is behandeld met een speciale coating die lensflare moet tegenhouden.

Ook is het objectief uitgerust met beeldstabilisatie, zodat je makkelijk, ook op 600mm, haarscherpe foto's kan maken.

Prijs en beschikbaarheid Sony Cybershot RX10 IV

De Sony Cybershot RX10 IV moet vanaf oktober beschikbaar zijn en krijgt een adviesprijs van € 2.000,-.

Kijk voor meer informatie op de website van Sony.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie