Stof verwijderen in Lightroom

Sensor stof verwijderen in Lightroom

Fabienne Keijzer 4673 1
Stof op je sensor, het is een ergernis van veel fotografen. Het is ook nog eens moeilijk om te zien bij het nemen van een foto, vaak zie je het pas zitten als je je beelden op de computer bekijkt. Gelukkig is stof makkelijk te verwijderen in Adobe Lightroom.

Stof verwijderen in Lightroom 

Het is een tip op beginnersniveau, als je een vervend Lightroom-gebruiker bent is het waarschijnlijk oud nieuws, maar het is wel een handige. In deze korte video van Sleekens wordt uitgelegd hoe je stofplekjes gemakkelijk kunt verwijderen in Adobe Lightroom. Het schoonhouden van je sensor is natuurlijk het beste advies, maar soms komt er toch een verdwaald stofje op je sensor of lens en kun je het slechts wegwerken in de nabewerking. 

 

 

Sommige fotografen deinzen niet weg van een beetje stof. Zo ook deze fotograaf niet die een Nikon D810 huurde om er negen dagen mee te fotograferen tijdens het Burning Man festival middenin de woestijn.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne

afbeelding van Jan Roon

'Vervend'? Bedoel je soms fervent? Probeer als redacteur in het vervolg iets beter op je spelling te letten. Dit doet pijn aan de ogen en zorgt ervoor dat mensen steeds slordiger schrijven.