Seizoen twee van ‘Het Perfecte Plaatje’ is van start

Seizoen twee van ‘Het Perfecte Plaatje’ is van start

Redactie DIGIFO... 1154 0
Gisteren is het tweede seizoen van tv-programma ‘Het Perfecte Plaatje’ van start gegaan bij RTL 4. In de eerste aflevering zagen we hoe deelnemers Roel van Velzen, Tygo Gernandt, Vivian Reijs, Isa Hoes, Estelle Cruijff, Gordon, Monique Smit en Giel de Winter de strijd met elkaar aangingen om de beste foto te maken.

De kandidaten uit ‘Het Perfecte Plaatje’ werden meteen in het diepe gegooid. Voor de eerste shoot: ‘Zoenen in Amsterdam’ werden ze de stad ingestuurd om een kus vast te leggen. Toen werd gezegd dat ze daar maar een uur de tijd voor hadden, brak er lichte paniek uit. Toch slaagde elke kandidaat erin een kus vast te leggen, hoewel de één het er beter vanaf bracht dan de ander. Vlogger Giel boekte volgens de jury het beste resultaat en mocht zich winnaar van de eerste opdracht noemen.

Dansen met rook en vuur, of toch niet?

Voor de tweede opdracht: ‘Dansen met rook en vuur’ werden de deelnemers naar een loods gestuurd. Op volgorde van winst mochten de BN’ers kiezen voor een danser, duo of dansgroep. Het type dans was op dat moment nog onbekend, maar natuurlijk wel enigszins af te leiden uit het uiterlijk en de kleding van de dansers. Voor de één pakte de keuze beter uit dan voor de ander. Zo hoopte Roel op Afrikaanse dans en maakte tot zijn grote vreugde de juiste keuze. Vervolgens moesten de kandidaten in slechts 20 minuten een foto vastleggen waarin dans, rook en vuur centraal stond. Dit bleek lastiger dan gedacht. Vooral het vastleggen van beweging en het maken van een scherpe foto was een uitdaging. Ook de tijdsdruk speelde de deelnemers parten.

Verrassende winnaar van de tweede opdracht was Isa. Waarom dit zo verrassend was? Ze won met een foto die geen rook én geen vuur bevatte. Ook was de foto niet helemaal scherp. Waarom ‘ie toch als winnende foto uitgeroepen werd? De emotie en compositie gaven uiteindelijk de doorslag. Volgens de jury was het een sprekende, romantische foto.

In de eerste aflevering hebben we vooral kunnen zien uit welk hout de kandidaten gesneden zijn en hoe graag ze wilden winnen. Wie de eerste afvaller is? Dat zien we volgende week dinsdag tijdens de tweede aflevering van het programma.

Kamera Express: trotse sponsor van ‘Het Perfecte Plaatje’

Dit seizoen is Kamera Expres sponsor en exclusief verkooppartner van het programma. Het doel van dit partnership is Nederland stimuleren om nóg meer te gaan fotograferen. Het motto van Kamera Express is ‘Samen beter in beeld’. ‘Het Perfecte Plaatje’ sluit daar perfect op aan. Fotografie is hot. Iedereen heeft tegenwoordig een camera op zak en er worden meer foto’s gemaakt dan ooit tevoren. De kwaliteit van deze (smartphone)foto’s laat echter nog wel eens wat te wensen over. Bij Kamera Express merken ze dat er wel degelijk behoefte is aan kwaliteit. Daarom wil het bedrijf mensen graag helpen bij de ontwikkeling van hun fotografie, zodat ze uiteindelijk betere foto’s gaan maken. Kamera Express biedt niet alleen de tools, maar ook de inspiratie om dit te bewerkstelligen.

Exclusieve cadeaupakketten

Als sponsor pakt Kamera Express groots uit. Zo krijgt elke klant bij aankoop van één van de geselecteerde Canon producten een exclusief cadeaupakket met daarin allerlei unieke extra’s. Er zijn drie soorten pakketten: bronze, silver en gold. De waarde van deze cadeaupakketten kan oplopen tot maar liefst €525! 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie