Seagate Personal Cloud: Je werk veilig in je eigen cloud

Seagate Personal Cloud: Je werk veilig in je eigen cloud

Redactie DIGIFO... 883 0
Online diensten zijn handig om je foto's altijd beschikbaar te hebben, maar je geeft je bestanden wel voor een groot gedeelte uit handen en de opslagruimte is beperkt. Wil je wel de voordelen van de cloud, maar niet de beperkingen? Dan biedt de Seagate Personal Cloud uitkomst. Hiermee maak je eenvoudig je persoonlijke cloud-opslag.

De Seagate Personal Cloud 2-bay komt in een strakke zwarte behuizing en bevat twee schijven. Je hebt de keuze uit vier, zes of acht terabyte. Natuurlijk wil je als fotograaf dat je werk veilig staat. Door het gebruik van twee schijven kan het apparaat een kopie maken van alle data. Daardoor is er altijd een back-up achter de hand als een van de schijven kapot gaat.

Cloud-functie

Thuis heb je toegang tot de Seagate PersonalCloud via je interne netwerk, maar het apparaat is ook via het internet te bereiken. Zo kun je vanaf elke mogelijke plek bij je bestanden. Ben je bij een potentiële klant en wil je je werk tonen? Gebruik de Remote Access App op je smartphone of tablet en je tovert binnen een handomdraai de foto's tevoorschijn.

Eenmaal aangesloten is de Seagate Personal Cloud meteen klaar voor gebruik en up-to-date. De schijven beginnen te draaien en na een paar minuten is de web-interface van de Personal Cloud, het Seagate Dashboard, bereikbaar. De heldere en snelle installatie maakt het gebruik van de Seagate Personal Cloud een makkie.

Back-up

Het verzorgen van back-ups is de belangrijkste taak van de Personal Cloud en hier zijn dan ook flink wat mogelijkheden voor. Het is natuurlijk mogelijk om zelf handmatig bestanden van je computer naar je cloud te kopiëren, maar veel prettiger is het als dit automatisch gaat. Om het maken van periodieke back-ups zo gemakkelijk mogelijk te maken, kun je dit stap voor stap instellen in het Dashboard. Selecteer welke mappen moeten worden gekopieerd en hoe vaak; het apparaat doet de rest.

De Personal Cloud is compatibel met Time Machine van Apple, dus Mac-gebruikers kunnen hun vertrouwde back-upsoftware blijven gebruiken. Ook het back-uppen van mobiele apparaten is mogelijk. Met de Seagate Backup-app zet je onder meer contactpersonen, foto's en video's veilig weg.

Andere clouds

Daarnaast is de Seagate Personal Cloud te koppelen aan je bestaande clouds, zoals Dropbox en Google Drive. Dit maakt het mogelijk om een extra back-up te maken of bestanden heen en weer te verplaatsen. Als je bijvoorbeeld foto's naar een klant wilt sturen, kun je ze in een Dropbox-map zetten, die je met hem of haar deelt. Zo kun je makkelijk scheiden wat je wel en niet deelt met de buitenwereld. Je raw-bestanden bewaar je veilig op de Personal Cloud.

Kenmerken

  • Veel opslagruimte voor al je foto's
  • Veilige opslag door back-up-mogelijkheden
  • Bestanden altijd online beschikbaar
  • Synchronisatie met andere clouds
  • Simpele, snelle installatie
  • Gebruiksvriendelijke software
  • Stream je media met de Seagate Media-app

Prijs Vanaf 299 euro incl. BTW (4TB, ook beschikbaar in 6TB en 8TB)
Info www.seagate.com/

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie