Fotofestival aan de Maas

Schitteren jouw foto’s volgend jaar in het Nederlands Fotomuseum?

Redactie DIGIFO... 965 0
Het is weer wintertijd, donkere avonden, koude nachten en fotograferen met je muts op en je handschoenen aan. Terwijl ik langzaam opwarm met een kop warme chocolademelk denk ik aan… het voorjaar. Graag neem ik jullie mee naar Rotterdam tijdens het lange warme hemelvaartweekend in mei 2018.

Tekst: Diana Bokje

Met het zachte voorjaarsbriesje op je armen wandel je langs de Wilhelminapier onderweg naar het Nederlands Fotomuseum. Vol verwachting en met een trots gevoel stap je de draaideur door. Waar normaal werk te zien is van de grote der aarden zoals Ed van der Elsken, Henry Cartier Bresson of Frans Lanting siert nu jouw fotoserie het museum. Jouw foto’s zijn geselecteerd voor de hoofdexpositie van het Fotofestival aan de Maas. Samen met zo’n 50 andere vrijetijdsfotografen hangt jouw werk groots aan de muren van het museum. Toen je in december 2017 je serie inzond, had je niet durven dromen dat de curator, Nicole Robbers, voor jouw werk zou kiezen. Zij is nota bene de hoofdredacteur van Hollandse Beelden, beeldredacteur van NRC en jurylid van de Zilveren Camera. Je bent benieuwd hoe je serie is afgedrukt, waar het hangt en wat voor fotowerk er nog meer te zien is.Tentoonstelling

De expositie ziet er echt geweldig uit. Met ruim 250 foto’s laten de vrijetijdsfotografen in Nederland zien waar zij staan in de fotowereld. Verschillende genres, thema’s en beeldexperimenten en zelfs een enkele foto-installatie brengen de verscheidenheid aan fotografen goed in beeld. Het is een feest om door heen te dwalen. Bovendien is het ontzettend leuk om ook de andere fotografen te ontmoeten. En dan het grote aantal bezoekers dat hier speciaal is gekomen voor jouw werk. Nou, niet alleen voor jouw werk natuurlijk want behalve de grote expositie in het Nederlands Fotomuseum is er tijdens het fotofestival nog veel meer te doen. Even verderop op het gezellige Deliplein staan twintig containers waarin verschillende fotoliefhebbers in groepsverband hun foto’s exposeren. Eerst maar eens samen met je vrienden een lekker bakkie doen op een van de terrassen. Daarna is het tijd voor een fotowalk. Na de lunch is er nog die lezing van die bekende fotograaf die je al jarenlang bewonderd.

Het Fotofestival aan de Maas bestaat al 15 jaar, maar richt zich voor het eerst op alle vrijetijdsfotografen in Nederland. Zij geven je de kans om je dromen waar te maken. Wil jij in mei 2018 ook met je foto’s schitteren in het Nederlands Fotomuseum? Vanaf 1 december 2017 kun je je fotoseries insturen.

Kijk op de website hoe je je kunt aanmelden. Ook via DIGIFOTO Pro houden we je op de hoogte van alle activiteiten. 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie