Samsung Galaxy S9 Plus heeft beste camera

Samsung Galaxy S9 Plus heeft beste camera

Itam van Teeseling 926 0
Bij een intensieve vergelijking door DxOMark, een gerenommeerd testlab voor beeldapparatuur, is de S9 Plus als beste uit de test gekomen. De camera van de S9 Plus is onder andere vergeleken met die van de iPhone X en de Google Pixel 2.

De camera van de S9 Plus is volgens DxOMark zowel op foto- als videogebied een sterke speler. Zowel in alle lichtsituaties blijft de camera consistente kwaliteit leveren. Dit is onder andere mogelijk doordat de S9 Plus als een van de eerste telefoons gebruik maakt van een variabel diafragmaobjectief. In lichte situaties maakt hij gebruik van F/2.4 om scherpte te waarborgen en in donkere situatie schakelt hij automatisch over naar F/1.5.

Bokeh

Ook scoort de S9 Plus hoog op de bokeh-simulatie. Dit is een softwarematige simulatie, die het onderwerp detecteert en de voorgrond en achtergrond onscherp maakt. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van een tweede cameraatje. Ook al is de simulatie niet perfect. De S9 Plus weet toch een enigszins realistische onscherpte te creëren.

Zoom en beeldstabilisatie

Vergeleken met de andere smartphones heeft de S9 Plus ook de beste zoomcamera. Met een zoomfactor van 4X blijven de plaatjes toch scherp en helder. Op videogebied waren de testers vooral tevreden over de beeldstabilisatie en de snelle autofocus.

Minpuntjes

Minpuntjes waren onder andere de soms optredende instabiliteit in de sluitertijd, color fringing en bij het filmen de moiré, instabiele sluitertijd en het verlies van de fijne details

Bekijk de volledige test hier.

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam