Samsung Galaxy Note 7: zelfde camera als S7 en S7 Edge

Samsung Galaxy Note 7: zelfde camera als S7 en S7 Edge

Redactie DIGIFO... 871 0
De Samsung Galaxy Note S7 is gepresenteerd. De smartphone heeft dezelfde 12 megapixelcamera als zijn broertjes S7 en S7 Edge.

Camera

De smartphone lijkt in veel onderdelen op zijn voorgangers. Zo is de camera hetzelfde als die in de kleinere S7 en S7 Edge gevonden kunnen worden. De 12MP sensor heeft een diafragma opening van F1.7, waardoor de camera erg snel is. De camera aan de voorkant van de smartphone heeft een 5MP sensor.

De foto’s van de S7 zijn scherper door de verbeterde beeldsensor. Bij de S6 werd door gebruikers regelmatig geklaagd over bewogen foto’s. 

Beeldsensor

De 12 megapixel Dual pixel beeldsensor is lichtsterk en zorgt voor scherpe foto’s bij weinig licht. De twee fotodiodes in de sensor zorgen ervoor dat het lichtdetectiesysteem optimaal functioneert. De snelle autofocus van de Galaxy S7 en S7 Edge komt door de fasedetectie van de sensor. De verbeterde autofocus voorkomt bewogen foto’s. Er werd eerder al gespeculeerd over een vernieuwing van de beeldsensor. 

Beeldscherm

De Samsung Galaxy Note 7 werkt op een Exynos octa-core chip en heeft 4GB aan RAM en 64GB aan intern geheugen. Het scherm biedt Super AMOLED technologie en heeft een 2560 x 1440 Quad-HD resolutie. Het is ook het eerste scherm dat uitgerust is met Gorilla Glass 5 glas, waardoor het een val van 1.6 meter zal moeten overleven.

Samsung

Coole Gadgets

Maar de nieuwe Samsung biedt ook veel nieuwe functies, waaronder een iris scanner. Deze zit net boven het display en kan gebruikt worden om de smartphone te ontgrendelen of je bestanden te verzegelen. De S-Pen die met de telefoon geleverd wordt is water-resistent en heeft een dunne top van slechts 0.7mm.

Deze pen is uitermate geschikt om foto’s mee te bewerken en het grote beeldscherm is ideaal voor fotoliefhebbers. De camera, die al getest is door de S7 smartphones, is één van de beste camera modules voor telefoons op het moment.

De Samsung Galaxy Note 7 is vanaf half augustus als pre-order te bestellen, maar zal pas tegen begin september geleverd worden. De adviesprijs voor een losse Galaxy Note 7 is €849,-. Voor meer specificaties kun je terecht op de officiële website van Samsung.

Samsung

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie