Ruime keuze in autofocus objectieven van Samyang

Christel de Wolff 2783 0
Je kent Samyang van de zeer populaire handmatig scherp te stellen objectieven. Minder bekend zijn misschien de autofocus objectieven voor Sony FE-, Canon EF- en Nikon F-vatting. Onterecht, vinden wij!

Samyang Optics is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in de productie van professionele optische producten. Samyang maakt hoge kwaliteit verwisselbare foto- én cineobjectieven. Je kent Samyang misschien van de hoge kwaliteit prime objectieven met handmatige scherpstelling. Deze hoogwaardige objectieven hebben geen zoombereik, maar blinken juist uit dankzij de kwaliteit en de lichtsterkte bij een vast brandpunt. Toch zijn er weinig mensen die het brede assortiment autofocus objectieven voor full-frame camera's met Sony FE-, Canon EF, en Nikon F-vatting kennen. Zonde, want door de gunstige prijs zijn de meeste objectieven voor iedereen betaalbaar, zonder dat je daarbij hoeft in te leveren op kwaliteit.

Ultra-groothoek

Je kent Samyang misschien van de zeer populaire handmatig scherp te stellen ultragroothoek en fish-eye objectieven. Volledig in die lijn van verwachtingen bracht Samyang dan ook als eerste een autofocus 14mm objectief op de markt. Lichtsterke ultra-groothoek objectieven zijn ideaal voor landschap-, astro-, architectuur- en interieurfotografie. Op dit moment zijn beschikbaar de AF 14mm f/2.8 FE-, AF 14mm f/2.8 EF en AF 14mm f/2.8 F.

Pancake

Zogenoemde 'pancake' objectieven zijn plat als een pannenkoek en wegen nog geen 100 gram. Dit maakt de AF 24mm f/2.8 en AF 35mm f/2.8 FE ideaal om altijd bij je te hebben. Ook is het jouw go-to objectief om te gebruiken in combinatie met een Zhiyun Gimbal of drone. Gezien de beeldhoek van de Pancake objectieven (24mm en 35mm) zijn ze perfect voor straatfotografie, landschappen, reis- en reportagefotografie. Selfies maak je ook gemakkelijk met de AF 24mm f/2.8. Bij een gestrekte arm, krijg je met gemak twee personen naast elkaar in beeld met een stukje omgeving op de achtergrond. Dankzij een kwalitatieve coating hoef je in principe geen zonnekap te gebruiken, wat het objectief nóg compacter maakt.

Portretlens

Het ideale portretobjectief dat ook zijn mannetje staat in de natuur vanwege de mooie bokeh effecten? Dan kom je bij Samyang's lichtsterke prime uit met brandpuntsafstand van 85mm. Deze is er in drie varianten, AF 85mm f/1.4 FE, AF 85mm f/1.4 EF en AF 85mm f/1.4 F. Het objectief blinkt niet alleen uit in scherpte met fraaie wazige achtergronden, maar ook omdat het bijna de helft compacter is dan de 85mm varianten van Canon en Nikon.

Standaard brandpunten

Objectieven met een 'standaard' brandpunt zoals 35mm en 50mm zijn de meest logische keuze voor landschap-, reis-, straat- en reportagefotografen. De brandpuntsafstand mag dan standaard zijn, de beeldkwaliteit van de objectieven is dat zeker niet. De AF 35mm f/1.4 en AF 50mm f/1.4 FE zijn namelijk dusdanig goed dat ze professioneel kunnen worden ingezet op hoge resolutie Sony FE camera's.

Samyang Firmware updates

Om compatible te blijven met de nieuwste mogelijkheden van diverse cameramodellen worden de autofocus objectieven van Samyang constant geüpdatet door middel van firmware. Deze firmware kun je zelf installeren op je objectief met behulp van het Samyang Lens Station. Zo zorg je dat je altijd up-to-date bent en kunt blijven genieten van de maximale mogelijkheden van jouw Samyang objectief.

Meer informatie over de genoemde objectieven, de prijzen en de beschikbaarheid vind je op www.samyangbenelux.com

Profiteer nu van Samyang cashback! 

Interesse in een Samyang autofocus objectief? Nog tot en met 15 juli 2019 ontvang je tot wel € 60,- cashback. Om in aanmerking te komen voor de cashback, meld je jouw aankoop aan via: www.transcontinenta.nl/promoties

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel