Rotterdam Photo Talks: Waargebeurd?

Rotterdam Photo Talks presenteert ‘Waargebeurd?’

Redactie DIGIFO... 1254 0
Op zaterdag 11 februari 2017 vindt de eerste editie van Rotterdam Photo Talks plaats, een initiatief van Rotterdam Photo en het Nederlands Fotomuseum. In Fenix2 organiseren de twee partijen ‘Waargebeurd?’, een avond met talks en Q&A’s van onder andere Magnum-fotografe Bieke Depoorter.

Rotterdam Photo Talks: ‘Waargebeurd?’

Tussen het harde feit en het pure verzinsel groeit een grijs gebied waarin feit en fictie steeds meer door elkaar lopen. Wat zijn de consequenties hiervan voor beeldjournalistiek? Daarover wordt gesproken tijdens de eerste editie van Rotterdam Photo Talks op zaterdag 11 februari aanstaande. Rotterdam Photo Talks en het Nederlands Fotomuseum organiseren  ‘Waargebeurd?’, een avond met talks en Q&A’s van onder andere Lars Boering (Directeur World Press Photo), Bieke Depoorter (Magnum Photos) en Sterre Sprengers (De Correspondent).

Bieke Depoorter- In Between
Foto: Bieke Depoorter (Magnum Photos) - In Between

Expositie door jonge talenten

Aanvullend op de talks is er werk te zien van drie talentvolle jonge fotografen. Lizette Schaap, Lars van den Brink en Hanne van der Woude presenteren hun visie op de actuele ontwikkelingen die plaatsvinden in de relatie tot beeldvorming en fotografie. Vincent Cardinaal, van het Rotterdamse online tijdschrift Vers Beton, zal de avond op gevatte wijze samenvatten.

Hanne van der Woude. Egbert en zijn onderbroek, De Wereld van Emmy
Foto: Hanne van der Woude - Egbert en zijn onderbroek, de wereld van Emmy

Lizette Schaap-Milk
Foto: Lizette Schaap - Milk (in opdracht van De Correspondent)


Rotterdam Photo Talks ‘Waargebeurd?’ is gemodereerd en samengesteld door Frits Gierstberg, curator van het Nederlands Fotomuseum, in samenwerking met Rotterdam Photo en Nicole Robbers, fotoredacteur van NRC en gastcurator bij Rotterdam Photo. DIGIFOTO Pro is mediapartner van Rotterdam Photo.

Datum: Zaterdag 11 Februari 2017
Locatie: Creative Space Fenix II, Veerlaan 21 Katendrecht, Rotterdam
Met: Lars Boering (World Press Photo), Sterre Sprengers (De Correspondent), Bieke Depoorter (Magnum Photos), Lars van den Brink, Lizette Schaap, Hanne van der Woude, Vincent Cardinaal. Moderator: Frits Gierstberg
Aanvang programma: 20.00 uur, deuren open om 19:30 uur
Taal: Nederlands
Tickets: 15 euro/ 12,50 euro voor studenten. Klik hier voor tickets.  
Partners: Rotterdam Photo, Nederlands Fotomuseum, DIGIFOTO Pro
Meer informatie: rotterdamphotofestival.com/rotterdamphototalks

Rotterdam Photo Talks

Lees ook: Rotterdam Photo zoekt talent!

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie