Ricoh introduceert R7 groothoek-compactcamera

Redactie 993 0
De opvolger van de Caplio R6 heeft een nieuwe beeldverwerkings-engine, een resolutie van 8,15 megapixels en een 7,1x optische groothoek zoomlens (equivalent van 28

De Caplio R7 heeft de kenmerken van eerdere modellen, groothoek zoomlens, trillingscorrectie en gezichtsherkenningsmodus, en verbert naar eigen zeggen de beeldkwaliteit met de introductie van de Smooth Imaging Engine III, een nieuwe beeldverwerkings-engine die de beeldverwerking optimaliseert. Ook kent de camera een effectieve beeldsensor (CCD) van 8,15 megapixels.

De Ricoh Caplio R7 is voorzien van functies die het fotograferen vergemakkelijken, zoals de ADJ (Adjust)-knop die eenhandsbediening mogelijk maakt voor het instellen van onder andere de belichtingscompensatie, witbalans, en ISO-gevoeligheid. Verder zijn er functies voor de correctie van helderheid en kleurtoon, waarmee de helderheid en kleurtoon van de foto’s in de camera kunnen worden verbeterd nadat de foto is gemaakt. Smooth Imaging Engine III reduceert de ruis die kan optreden bij fotografie met hoge gevoeligheid.

Met de helderheidcorrectiefunctie is het mogelijk om de helderheid en het contrast van een foto in de camera te wijzigen en vervolgens het hieruit resulterende beeld op te slaan. Met de kleurtooncorrectiefunctie kan de kleurtoon worden gewijzigd door de rode of blauwe tonen van een foto in de camera te versterken en het hieruit resulterende beeld op te slaan. Foto’s kunnen in de camera een kwartslag worden gekanteld en vervolgens opgeslagen.

De Ricoh Caplio R7 is uitgerust met een trillingscorrectiefunctie op basis van CCD-verschuiving die cameratrillingen compenseert. De gezichtsherkenningsmodus herkent automatisch gezichten en stelt automatisch de scherpte, belichting en witbalans bij. De Ricoh Caplio
R7 is uitgerust met een LCD-scherm van 2,7 inch met 230.000 pixels. De zoomsnelheid kan worden ingesteld op twee niveaus: hoog en laag.

De nieuwe Ricoh Caplio R7 digitale compactcamera is in september 2007 leverbaar en is dan verkrijgbaar in de kleuren zwart, zilver en oranje.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie