Renée C. Byer geeft haar kijk op documentaire fotografie

Renée C. Byer geeft haar kijk op documentaire fotografie

Nadja Geskus 626 0
Renée C. Byer is een bekroonde Amerikaanse documentairefotojournalist. Ze staat vooral bekend om haar werk gericht op achtergestelde mensen en degenen die anders niet zouden worden gehoord. In deze korte video geeft zij haar kijk op documentairefotografie.

Renée C. Byer

Renée C. Byer is een bekroonde Amerikaanse documentairefotojournalist. Haar werk toont vooral de levens van achtergestelde mensen en degenen die anders niet zouden worden gehoord. De beelden tonen vaak veel diepe emoties en laten veel gevoel zien. Met haar werk sleepte ze onder andere de Pulitzer Prize binnen voor speelfilmfotografie en kreeg ze nog tientallen andere nationale en internationale onderscheidingen, waaronder die van Pulitzer finalist in 2013.

Renée C. Byer geeft haar kijk op documentaire fotografie

Documentaire fotografie

In haar foto’s laat Renée niet zien hoe ze denkt dat het verhaal zou moeten zijn, maar puur hoe het werkelijke verhaal is. Dat maakt ook dat de echte emoties duidelijk naar boven komen in haar series. In deze korte film verteld ze hoe zij denkt over documentairefotografie. Ook vertelt ze over een paar verhalen waarbij ze aanwezig mocht zijn en hoe deze haar grepen.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja