RED en Foxconn gaan betaalbare 8K-camera’s maken

RED en Foxconn gaan betaalbare 8K-camera’s maken

Itam van Teeseling 525 0
Computeronderdelenfabrikant Foxconn, die onder andere de iPhone en de Mac Mini maakt voor Apple, gaat mogelijk RED-camera’s maken voor consumentenprijzen. RED maakt nu alleen nog dure pro-camera’s die onder andere worden gebruikt in grote feature films.

Hoe concreet de gesprekken zijn is nog niet helemaal duidelijk. Wel meldt nieuwswebsite Nikkei Asian Review dat de plannen groots zijn. Foxconn mikt op een markt waarin hoge kwaliteit camera’s voor een betaalbare prijs gewild zijn, waarmee mogelijk de concurrentie wordt aangegaan met DSLR- en systeemcamera’s die zich voor een groot deel richten op videowerk. Denk bijvoorbeeld aan de Panasonic GH-lijn.

Het is opvallend dat RED als potentiele samenwerkingspartner wordt gezien. Temeer omdat RED als camerafabrikant zich vooral richt op de high-end filmindustrie. Zij leveren vooral apparatuur voor grote speelfilms en zitten in een aanzienlijk hoger prijssegment. Denk aan een gemiddelde cameraprijs van 30.000 euro voor alleen een body zonder randapparatuur en objectieven.

Aan de andere kant is het niet gek dat Foxconn RED hiervoor benadert. Foxconn fabriceert al langer apparatuur voor RED en het is daarom een logische stap voor Foxconn om met RED hiervoor in zee te gaan.

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam