Warm aankleden!

Pure magie: het Baikalmeer

Siem van Woerkom 505 0
Kristina Makeeva maakt prachtige foto's op een ongelofelijke locatie in Rusland; het Baikalmeer.

Unieke locatie

Een van de gavere plekken om te fotograferen zien we in een serie van Kristina Makeeva. Het Russische Ozero Baykal, of Baikalmeer gelegen in het zuidelijke deel van Oost-Siberië in de republiek Buryatia in Rusland. Het is het oudste bestaande zoetwatermeer op aarde (20 miljoen - 25 miljoen jaar oud), evenals het diepste continentale waterlichaam, met een maximale diepte van 1.620 meter.

Het gebied is ongeveer 31.500 vierkante km, met een lengte van 636 km en een gemiddelde breedte van 48 km. 

Inspiratie uit natuur

'Het Baikalmeer is nog steeds de trots van Rusland en het diepste en schoonste meer op aarde, ongeveer 19 procent van het zoete water van het meer zit in dit meer. Het zuiverste water creëert een ongelooflijke wereld in de winter wanneer het meer op een gegeven moment bedekt is met een dikke ijskorst. Het methaan en zuurstofbellen uit de planten bevriezen tijdelijk, waardoor een ongelooflijk 3D-model van de kosmos ontstaat.' Aldus de russische fotografe. 

Kijk voor meer foto's op haar website.

'Naast het meer zijn er ook de grotten aan de kust - het is zo uniek en mooi dat het de geest vangt. Ik wil alle toeristen en bewoners aanspreken zodat ze deze pracht van de natuur waar mogelijk behouden, het is uniek, mooi en geweldig. Het zou verschrikkelijk zijn hem te verliezen.'

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem