Krachtigste Mac ooit nu te koop

Prijs topmodel iMac Pro? Een whopping €16,156!

Jasper van Bladel 889 2
De iMac Pro is de meest krachtige Mac ooit. Kenmerken: Intel Xeon-processor met maar liefst 8, 10 of 18 kernen, een AMD Radeon Pro Vega-gpu en uiteraard het 5K-scherm. De iMac Pro is sinds kort te koop en als je alle opties aanvinkt ga je naar huis met een computer van maar liefst €16,156!

Fotografen, ontwerpers en videografen die een krachtige computer nodig hebben kunnen al jaren goed terecht bij Apple. De iMac is een aantrekkelijk totaalpakket en heb je nog meer kracht nodig, dan kies je voor een Mac Pro. Die Mac Pro, die er uitziet als een soort hyper-prullenbak, stamt al uit 2013 en is niet meer bij de tijd. Apple is echter bezig met een opvolger, maar die laat nog een tijd op zich wachten. Voor iedereen die op een nieuwe krachtige Apple-computer zit te wachten is er nu de iMac Pro, een extra krachtige versie van de bekende all-in-one van het merk.

Space Gray

De machine is gespoten in Space Gray, maar de kracht van het apparaat ligt duidelijk aan de binnenkant.

18 cores

De iMac Pro heeft een Intel Xeon-processor met de keuze uit 8, 10 of 18(!) kernen en een AMD Radeon Pro Vega-gpu. Kracht genoeg dus voor fotobewerking, maar daarvoor ben je met de ‘standaard’ iMacs al voor een groot deel voorzien. Deze extra krachtige iMac is bijvoorbeeld geschikt voor uitgebreide videobewerking, of voor mensen die met virtual reality werken. Om al deze kracht binnenin de platte body van de iMac goed te kunnen koelen is de architectuur aan de binnenzijde volledig vernieuwd en geoptimaliseerd. Apple zegt tot 80 procent meer koelings-capaciteit te kunnen bieden.

€16,156

De ‘eenvoudigste’ versie van de iMac Pro kost al een aardige duit, maar als je alle opties aankruist en je computer dus alle upgrades geeft die Apple beschikbaar heeft, dan kom je uit op een whopping €16,156! 

Dit zijn de specs die je voor dat bedrag op je bureau neer mag zetten:Zouden jullie het kunnen, zo'n bedrag uitgeven aan een computer?

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van gilles147

Dit zijn geen computers maar pro workstations....en zoals het woord al zegt bedoeld voor mensen die zware klussen ermee uitvoeren, als dit je werk sneller maakt is het een goede uitgave. Alles in 1 dus voor service 1 adres. en bij Apple weet je dat je geen rotzooi koopt die elke 2 jaar van een upgrade voorzien dient te worden of een besturingssysteem dat een puinhoop wordt.

afbeelding van jesse kraal

behalve dat je maar 1 jaar garantie hebt als je hem koopt en je daarna overgeleverd bent aan de grillen van Apple als het op service en reparatie aankomt...