Preview nieuwe OPPO Find X5 Series

Redactie DIGIFOTO Pro 647
OPPO heeft de nieuwe Find X5-vlaggenschipserie gepresenteerd. Deze serie bevat toonaangevende features en is, net als eerdere OPPO Find X-series, zeer interessant voor fotografen en videomakers.

Zo is de OPPO Find X5 Series voorzien van eersteklas cameratechnologieën, waaronder OPPO’s zelfontworpen MariSilicon X Imaging NPU. Met deze technologie maakt OPPO mogelijk wat andere smartphones nog niet lukte: filmen in het donker.

4K Ultra Night Video

Video-opnames in de nacht zijn altijd een enorme uitdaging geweest voor smartphones. Daarom heeft OPPO Imaging NPU (Neural Processing Unit) ontwikkeld, genaamd MariSilicon X. Het beschikt over de krachtigste AI-rekenkracht die momenteel beschikbaar is met als resultaat een viervoudige verbetering van de videoresolutie, minder korrel en superieure kleurweergave. Hiermee is 4K Ultra Night Video voor de eerste keer mogelijk op een Android-smartphone.

Fotograferen in topkwaliteit

De groothoek- en ultragroothoekcamera’s zijn uitgerust met Sony’s geavanceerde 50MP IMX766-topsensoren. De groothoekcamera beschikt bovendien over een vijfassig OIS-systeem, wat nog niet eerder is vertoond bij smartphones. De OPPO Find X5 Pro heeft een verbeterde frontcamera van 32MP. De Find X5-serie is bovendien de eerste serie die Hasselblad-smartphonecamerasoftware bevat. Deze software verbetert en verfijnt de natuurlijke kleuren van foto’s.

Look and feel

De OPPO Find X5 Pro heeft een hoogwaardige gebogen behuizing die is geïnspireerd op ruimtevaartuigen. De ultraharde, keramische achterkant weerspiegelt de strakke, verfijnde afwerking. De behuizing is spat-, water- en stofbestendig met een IP68-classificatie. Het display  is een helder 6,7-inch gebogen AMOLED-scherm.

Overige features

  • Met een WQHD+-resolutie en 100 procent P3-kleurengamma-dekking, geeft het 10-bits scherm meer dan 1 miljard kleuren weer. 
  • De Always ON-functie (AON) weet wanneer het scherm verlicht moet blijven. 
  • De OPPO Find X5 Pro verbetert de weergaveprestaties met multi-helderheid kleurkalibratie. Hierdoor worden consistente kleuren gecreëerd, zowel bij zwak kunstlicht of bij fel zonlicht.
  • Met dank aan de nieuwste generatie multi-core Snapdragon® 8 Gen 1-processor zit de OPPO Find X5 Pro boordevol kracht om zelfs de meest veeleisende games en applicaties aan te kunnen.
  • De levensduur van de batterij van de Find X5 Pro is verlengd en het energiebeheer is verbeterd met meer dan elf procent ten opzichte van de OPPO Find X3 Pro.
  • Dankzij de verbeterde 80W SUPERVOOC-snellader, kan de OPPO Find X5 Pro in slechts 12 minuten van bijna leeg tot 50 procent worden opgeladen.

OPPO Find X5 en Find X5 Lite

De OPPO Find X5 en Find X5 Lite zijn ook geïntroduceerd en bevatten eveneens krachtige prestaties en een premium design.

Prijs en beschikbaarheid

De OPPO Find X5 Series is direct verkrijgbaar. De OPPO Find X5 Pro met 12GB RAM + 256GB ROM heeft een adviesprijs van € 1.299,-. De OPPO Find X5 met 8GB RAM + 256GB ROM is verkrijgbaar voor € 999,- en de OPPO Find X5 Lite met 8GB RAM + 256GB ROM koop je voor € 499,-.

Claim jouw cadeaubox

Tot en met 4 april 2022 biedt OPPO verschillende combideals aan bij aankoop van een toestel binnen de OPPO Find X5 Series. Je krijgt tot € 406,- aan gratis gadgets en accessoires cadeau. Wil je gebruik maken van deze actie? Claim dan snel jouw cadeaubox via www.oppo.com/nl/promotion.

‘De Find X5-serie is de eerste OPPO-smartphoneserie die Hasselblad-smartphonecamerasoftware bevat’

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie