Vrolijke gezichten

Prachtige honden portretten van voormalig National Geographic fotograaf

Siem van Woerkom 267 0
Vincent J. Musi schoot bijna zijn hele leven landschappen, oorlogsgebieden en andere scenes, maar richt zich nu op onze favoriete viervoeters.

Over een ander roer

Legendarische National Geographic-fotograaf Vincent J. Musi begon zijn carrière 38 jaar geleden met een reeks stages bij veel grote bedrijven, maar als getalenteerde fotograaf kreeg hij uiteindelijk de kans om te werken als medewerker voor het National Geographic-magazine. En zo begon zijn 26-jarige reis. Vooral bekend om zijn spectaculaire natuurfoto's, heeft de fotograaf de wereld rondgereisd om de betoverende schoonheid van leeuwen, tijgers en beren vast te leggen. 

Alles veranderde toen zijn zoon zestien werd en Musi besloot om een jaar vrij te nemen en de wereld rond te reizen om zo meer tijd met zijn tienerzoon door te brengen. Uiteindelijk cultiveerde hij thuis zijn wortels en opende een studio in zijn geboortestad om honden te fotograferen, iets heel anders dus. Het resultaat is 'Year of the dogs'; meer dan 100 unieke honden uit Musi's jaar in de studio gekoppeld aan geestige anekdotes opgedaan uit zijn tijd doorgebracht met elke viervoeter die voor de camera kwam. Van een Labrador die van de opera houdt tot een kleptomane labradoodle en een lieve Jack Russell met maar 1 oog.

(beeld: Vincent J. Musi) 

Prachtige dierenportretten

Musi vangt het unieke karakter en de persoonlijkheid van deze alledaagse honden met meer dan 190 grappige afbeeldingen en een zacht komische combinatie van zijn eigen persoonlijke levenservaringen. Het werk van Vincent J. Musi is bij velen over de hele wereld bekend via de pagina's van het tijdschrift National Geographic. Musi is gespecialiseerd in dierenportretten en beschouwt zijn onderwerpen als medewerkers, in plaats van alleen de onderwerpen van zijn foto's. Naast National Geographic zijn Vince en zijn werk geprofileerd in de New York Times, de Washington Post en het tijdschrift Time, inclusief talloze coverfuncties. Hij woont in South Carolina met zijn vrouw en zoon.

Kijk hier naar meer foto's uit de serie. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem