Nieuwe mogelijkheden Visual Search

Pond5 lanceert nieuwe mogelijkheden voor Visual Search platform 

Jasper Bol 572 0
Video stock website Pond5 heeft aangekondigd dat ze hun Visual Search platform binnenkort gaan uitbreiden, zo meldt Digital Photo Pro. Dat is goed nieuws voor mensen die snel willen zoeken naar materiaal, maar de woorden niet kunnen vinden. 

De technologie die Pond5 gebruikt, stelt gebruikers in staat om te zoeken naar materiaal, zonder daarbij te hoeven zoeken naar de worden die de foto of video beschrijven. Zo hoef je je visuele concepten dus niet meer per se te vertalen naar woorden. Je laat Pond5 gewoon zien wat je precies zoekt. De uitbreiding van hun search tool moet het nog makkelijker maken voor gebruikers om materiaal op het web te vinden. 

Hoe het precies werkt? Bekijk de onderstaande video: 

De eerste vernieuwing van Pond5 is een browser extensie voor Chrome, Firefox en Safari. Die extensie geeft gebruikers ook de mogelijkheid om bepaalde delen van de foto of video buiten de zoekopdracht te laten. Naast de extensie in de browser, wordt er een mobiele applicatie gelanceerd waarmee je met de camera op je smartphone of vanuit je filmrol naar media kunt zoeken. Handig voor als je op locatie aan het filmen bent dus.

‘Het is een nieuwe, maar toch vertrouwde manier om beelden te vinden die laten zien hoe jij je project precies voorstelt', aldus Jason Teichman, CEO van Pond5. ‘Omdat inspiratie op elk moment kan komen, is het belangrijk dat gebruikers niet afhankelijk zijn van slechts één zoekmethode.’

afbeelding van Jasper Bol

Jasper Bol | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jasper