Polarr introduceert bijzondere Photo Editor 3 bewerkingssoftware

Polarr introduceert bijzondere Photo Editor 3 bewerkingssoftware

Redactie DIGIFO... 1947 0
Polarr stelt de derde versie van haar Photo Editor voor download beschikbaar. Het bewerkingsprogramma valt op door het grote aantal mogelijkheden en een kleine omvang van slechts 5 MB. Je gebruikt de software op je Windows 10-pc, als add-on voor je Chrome-browser, online of als app voor je smartphone.

Door: Mark Moed

Voor belangrijke bewerkingsklussen gebruik je waarschijnlijk Photoshop of een van haar varianten, zoals Lightroom of Elements. Toch zijn er ook genoeg situaties dat je snel een foto wilt bewerken zonder dat je jouw favoriete programma wilt starten. Soms ben je onderweg of er zijn slechts enkele correcties nodig. Op zo'n moment is gebruik van een portable editor zoals de Polarr Photo Editor 3 heel handig.

Snel en compact

Polarr Photo Editor 3 is binnen enkele seconden gebruiksklaar, gebruikt zeer weinig werkgeheugen en neemt slechts 5MB ruimte in op de harde schijf, in tegenstelling tot Adobe Lightroom dat 2GB aan ruimte inneemt.

Intuïtief

De software werkt heel intuïtief, je beweegt schuifjes naar links of rechts, waarbij het effect zonder enige vertraging op het beeld toegepast wordt. Je kunt werken met je muis, met een aanraakscherm en met een stylus.

Dehaze

Er zijn vijftig voorgeprogrammeerde filters die je aan kunt passen. Naast de bekende functies zoals het aanpassen van helderheid en contrast is er onder meer een dehaze-filter en is het mogelijk om vignettering, distorsie, chromatische luminantie en ruis te corrigeren.

Watermerk

Photo Editor kan overweg met jpeg, dng-raw en het raw-formaat van een aantal camera's. Het aantal camera's zal volgens de makers snel toenemen. Het is mogelijk om beelden in batch weg te schrijven en van een watermerk te voorzien.

Menutaal

Het programma start na het installeren automatisch in de gedetecteerde taal, in het Nederlands worden er echter af en toe vreemde termen gebruikt. Zo wordt Exposure vertaald als Blootstelling. Gelukkig kun je de menutaal naar het Engels wijzigen.

Beschikbaarheid

Polarr Photo Editor 3 is leverbaar als add-on voor Chrome, als online software, als een app voor Android en iOS en als een desktop-versie voor Windows 10. Deze kost € 14,99, de andere versies zijn gratis.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie