Polaroid ingelijfd door The Impossible Project

Polaroid ingelijfd door The Impossible Project

Redactie DIGIFO... 1637 0
Importeur Transcontinenta maakt bekend dat het merk Polaroid en haar intellectuele eigendom gekocht is door de grootste aandeelhouder van The Impossible Project. Nu heeft één enkele familie controle over zowel het merk Polaroid als The Impossible Project . De aankoop brengt twee verwante direct-klaar merken onder één dak.

The Impossible Project kocht de laatste overgebleven Polaroid-fabriek in Enschede in oktober 2008 voor $ 3,1 miljoen nadat Polaroid het einde van zijn filmfilmproductie in februari 2008 aangekondigde. Sinds 2008 heeft The Impossible Project met succes een aantal nieuwe directe filmlijnen gelanceerd, evenals zijn eerste direct-klaar camera, de I-1.

Lees hier onze review van de I-1

Hoewel de iconische direct-klaar (instant) films en camera’s uit productie zijn, is het merk Polaroid nog steeds springlevend. Door diverse licentieovereenkomsten wordt nog steeds een groot aantal Polaroid-producten verkocht in meer dan 100.000 winkels in meer dan 100 landen over de gehele wereld.

Aandelen

Het bedrijf dat het merk Polaroid en de intellectuele eigendommen bezat, PLR IP Holdings, LLC, is verkocht door een eigendomsgroep geleid door de familie Pohlad aan een eigendomsgroep geleid door de Smolokowski familie. De familie Pohlad, die onder andere het Minnesota Twins honkbalteam bezit, had zijn meerderheidsbelang in Polaroid in december 2014 gekocht voor $70 miljoen.

De hoofdbelegger in de nieuwe eigendomsgroep, Wiaczeslaw (Slava) Smolokowski, is een Poolse zakenman en investeerder met aandelen in de energie-, biotech- en vastgoedsector. Hij is medeoprichter van Mercuria Energy Group Limited, een van 's werelds grootste commodity trading houses. Hij verwierf oorspronkelijk een belang van 20% in The Impossible Project in 2012, nadat hij door zijn zoon Oskar werd overtuigd. In 2014 nam Oskar Smolokowski zijn huidige positie als CEO van The Impossible Project in, terwijl hij nog steeds in zijn midden jaren 20 was. 

"We zijn zeer verheugd dat deze strategische transactie het merk Polaroid verenigt met zijn erfgoed, een stap die belangrijk is voor zowel de koper als voor het in Minnesota gevestigde Polaroid-team," zegt Jann Ozzello Wilcox, chief investment officer van de Pohlad-organisatie. "Het was belangrijk voor ons dat het hoofdkantoor hier zou blijven en dat management en de medewerkers niet alleen behouden bleven, maar ook hun rol uitbreiden met de spannende plannen van de nieuwe eigenaar in relatie tot de toekomst van het merk Polaroid."

 "We zijn erg blij en verwelkomen de nieuwe eigendomsgroep in de Polaroid-familie om het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van het merk Polaroid te kunnen schrijven," zegt Polaroid President and CEO Scott Hardy. Polaroid's hoofdkantoor en managementteam blijft ook na de verkoop in Minnetonka, Minnesota gevestigd.

Toekomst

De exacte voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt en er is nog geen informatie of en wanneer de merken Polaroid en The Impossible Project dichter bij elkaar komen in de nabije toekomst.

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie