Schoonheid vergaat niet

Fotografen recreëren klassieke playboy covers

Siem van Woerkom 1306 0
Deze playmates schieten 30 jaar later opnieuw een foto voor de cover.

Playboy cover

Het is een van de meest begeerde plekken in print media; de cover van de Playboy. Het mannenblad van Hugh hefner staat al sinds 1953 synoniem voor naaktfotografie, modellen, sport en andere zaken. Meerdere modellen waaronder Marilyn Monroe hebben op de cover gestaan en de hoofden van vele mannen op hol laten slaan. 

De laatste jaren is Playboy magazine meer richting een sterkere journalistieke kant gegaan, en hebben ze zich minder gericht op de fotoshoots die normaal het blad vulde. 

Fotoshoot oude modellen

Fotografen Ben Miller en Ryan Lowry kwamen met het idee om iconische covers van bekende modellen opnieuw te fotograferen. Hun keuze viel uiteindelijk op Kimberley Conrad Hefner (1988), Charlotte Kemp (1982), Cathy St. George (1982), Monique St. Pierre (1978), Renee Tenison (1989), Candace Collins (1979), en Lisa Matthews (1990). 

In totaal zit er gemiddeld zo'n 30 jaar tussen de originele foto en de nieuwe shoot. Het was bedoeld als een middelvinger naar de industrie die zijn rug keert naar vrouwen die te oud worden. De modellen waren stuk voor stuk enorm blij verrast met de foto's en de boodschap die ze door kunnen geven aan een nieuwe generatie; 'Schoonheid is voor eeuwig, en leeftijd is daarin slechts een kleine factor'. 

Voor meer beelden kan je hier terecht. 

Lees ook: Japans naakt in sieboldhuis

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem