Pim Ras te gast bij World Press Photo Kampen

Redactie DIGIFO... 1522 0
De plaat die sportfotograaf Pim Ras maakte van de zweefduik van Robin van Persie, leverde hem onlangs de prestigieuze Zilveren Camera op in de categorie 'sport enkel'. Hij geeft op donderdag 19 februari een lezing in Kampen.

Persbericht:

Daar bleef het niet bij, want hij werd ook winnaar in de categorie 'sport serie' met zijn beeldverhaal over de prestaties van onze schaatsers tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji. Voor liefhebbers van sport en fotografie dus een absolute must: hij staat als gastspreker op het programma van de stichting World Press Photo Kampen, ter ere van de expositie die momenteel te zien is in het Ikonenmuseum. Bezoekers van de lezing mogen ook gratis de tentoonstelling zien.

Pim Ras

Hoewel sportfotograaf in hart en nieren, werd Ras bekend bij het grote publiek met de schokkende foto van Karst T. in zijn zwaarbeschadigde Suzuki Swift, die na de mislukte aanslag op de koninklijke familie tot stilstand kwam tegen 'De Naald' in Apeldoorn. Dit was Koninginnedag 2009. Ook hiervoor ontving hij destijds de Zilveren Camera.


De zwaarbeschadigde Suzuki Swift van Karst T. nadat deze tegen 'De Naald' tot stilstand was gekomen. Met deze indrukwekkende foto won Pim Ras in 2009 de Zilveren Camera.

Pim Ras zit al meer dan 25 jaar in het vak. Hij fotografeert hoofdzakelijk voor het Algemeen Dagblad en gaat daarvoor naar veel internationale sportwedstrijden en de Olympische spelen. Vanwege zijn 25-jarige jubileum als fotograaf werd vorig jaar het  boek 'Pim Ras Fotograaf' uitgebracht. Dit is een overzicht van zijn sport- en nieuwsfoto's, maar ook foto's van zijn reis naar Congo voor Artsen zonder Grenzen. Vorig jaar zat hij in de jury van World Press Photo, in de categorie 'sport'.

Reserveren

Reserveren via onze website: www.wppk.nl. Wie een kaartje heeft voor de lezing mag gratis de expositie bekijken. Op de site is ook informatie te vinden over onze volgende gastspreker: Adri de Visser.

De World Press Photo Expositie duurt nog  tot en met zondag 1 maart. De indrukwekkende beelden van wereldberoemde fotografen zijn te zien in het Ikonenmuseum. De veelzijdige expositie, met onder meer de categorieën nieuws, sport, natuur, portret en dagelijks leven, telt in totaal ruim 150 foto's. Deze beelden zijn de winnaars van de 57ste editie van de internationale fotowedstrijd.

Informatie

  • Wanneer: Donderdag 19 februari
  • Aanvang: 20.00 uur
  • Waar: Ikonenmuseum
  • Adres: Buiten Nieuwstraat 2, Kampen
  • Entree: 9 euro

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie