Photostories inspiratiemiddag en uitreiking Steenbergen Stipendium

Redactie DIGIFO... 686 0
Op woensdag 16 oktober vindt in LantarenVenster de jaarlijkse inspiratiemiddag plaats voor jonge beeldmakers, dit jaar met het thema Photostories. Sprekers Kadir van Lohuizen, Frank Ortmanns en Frits Gierstberg delen tijdens de middag hun kennis op gebied van multimedia storytelling.

Persbericht

Na het programma in LantarenVenster vindt om 17.00 uur de uitreiking plaats van het Steenbergen Stipendium voor jong fotografietalent. De vijf kanshebbers voor deze stimuleringsprijs zijn tot en met 3 november te zien in de tentoonstelling Het fotografietalent van Nederland, in het Nederlands Fotomuseum.

Kadir van Lohuizen

Fotojournalist Kadir van Lohuizen vertelt tijdens Photostories over zijn bijzondere project Via PanAm. Voor het project reisde Van Lohuizen van Chili naar Alaska over de Pan-American highway. Met traditionele én nieuwe media deed Van Lohuizen verslag van zijn 40 weken lange reis. Tijdens zijn reis onderzocht hij de betekenis van migratie binnen deze continenten. Van 9 november tot en met 12 januari is het project Via PanAm als multimediale tentoonstelling te zien in het Nederlands Fotomuseum.

Frank Ortmanns

Frank Ortmanns werkte onder het label Grace Imaging aan diverse audiovisuele producties als technisch producent en digitaal bewerker. Hij is gespecialiseerd in het vertalen van inhoud naar verschillende digitale platforms zoals multimediale installaties en producties voor de Ipad en laat zien wat hier bij komt kijken.

Frits Gierstberg

Frits Gierstberg, curator van het Nederlands Fotomuseum, geeft een update van de internationale ontwikkelingen op het gebied van storytelling. Daarnaast blikt hij vooruit naar het niet te missen Photostories II, volgend jaar in Eye, Amsterdam. Het evenement Photostories II is, in navolging van het bijzondere Photostories symposium uit 2011, een rijkgevulde driedaagse met internationale experts.

Aanmelden voor de inspiratiemiddag Photostories

  • Datum: 16 oktober 2013
  • Tijd: 14.00 tot 17:30 uur
  • Locatie: LantarenVenster
  • Prijs: € 15,00 inclusief consumptie
  • Prijs studenten: € 6,50 inclusief consumptie
  • Reserveren: mail naar reserveren@nederlandsfotomuseum.nl (o.v.v Photostories inspiratiemiddag)

Uitreiking Steenbergen Stipendium

Het Nederlands Fotomuseum presenteert van 7 september tot en met 3 november het werk van de fotografietalenten van 2013. Jaarlijks maken vijf studenten kans op de stimuleringsprijs van 5.000 euro en is hun werk te zien in een groepstentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum. De selectie wordt gemaakt tijdens de afstudeerpresentaties van de kunstacademies. De jury bestaat dit jaar uit Sterre Sprengers (voorzitter), Koen Hauser (fotograaf en beeldend kunstenaar) en Hans Gremmen (grafisch ontwerper).

Op 16 oktober om 17.00 maakt de jury de winnaar van het Steenbergen Stipendium 2013 bekend in het Nederlands Fotomuseum.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie