Europa is populair!

PhotoSpots: kaart met fotografische hotspots

Fabienne Keijzer 4746 1
Ben je op zoek naar een toffe locatie voor een fotografiereis? Dan kan deze kaart wellicht uitkomst bieden! De interactieve warmtekaart, PhotoSpots, toont de meest populaire fotografie hotspots ter wereld.

PhotoSpots: interactieve warmtekaart met fotografie-hotspots 

Deze handige interactieve kaart is gemaakt door de reisverslaafde landschapsfotograaf Mike Wong. Hij heeft PhotoSpots gecreëerd om collega fotografen te helpen bij het scouten van een locatie. Hij ontwikkelde een kaart van de wereld waarop je warmteplekken, hotspots, kunt zien.  Die locaties zijn erg populair om te fotograferen. De informatie om de kaart te maken heeft hij in samenwerking met Google van 500px gehaald. Wanneer je op een bepaalde plek inzoomt zie je onder in beeld foto’s verschijnen van fotografen die de plek hebben bezocht. Wanneer je met je muis over een foto beweegt zie je de exacte locatie op de kaart.
PhotoSpots

Uren zoeken naar goede locatie 

Wong schrijft op Reddit dat hij vaak uren tijd kwijt is aan het zoeken naar een goede locatie. Dat doet hij normaal gesproken door doelloos op Google Maps te kijken. Daar wilde hij een oplossing voor en zo kwam hij op het idee om PhotoSpots te creëren. Het leek hem interessant om te zien waar andere fotografen naartoe gaan. Tot nu toe staan er echter alleen foto’s op de kaart die afkomstig zijn van 500px. Daardoor zie je slechts foto’s van twee maanden terug. Wong wil kijken of dat binnenkort ook anders kan.
PhotoSpots
Ben je dus op zoek naar een toffe locatie voor een fotografieproject? Neem dan een kijkje op de PhotoSpots kaart! En bekijk ook de Instagram-feed van Mike Wong om zijn prachtige reisfoto's te begluren ;-) 

Lees ook: Vrijwillig dakloos: non-stop op reis om te fotograferen

afbeelding van Fabienne Keijzer

FabienneKeijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanFabienne

afbeelding van makni.photo_146542

Fijn dat deze meneer foto hotspots op een kaart zet. Maar dat zijn natuurlijk wel de plekken waar al een hoop fotografen geweest zijn en waar, misschien door deze kaart, nóg meer fotografen heen gaan.
Kans op een originele foto is dus zo goed als uitgesloten. Sowieso een originele foto maken is natuurlijk bijna onmogelijk....maar toch. Maar of men zit te wachten op zo'n hotspot kaart vraag ik me af.....ik in ieder geval niet.