Leer alle kneepjes van het digitale vak

Photoshop expert maakt surreële beelden in eigen huis

Siem van Woerkom 719 0
Kevin Carden is in staat om gewoon ogende huiskamers in surrealistische en betoverende scènes te veranderen met de hulp van Photoshop.

Photoshop expert laat voor-en-na beelden zien

Maak kennis met Kevin Carden - een fotograaf en digitale kunstenaar die in staat is om gewoon ogende huiskamers te veranderen in surrealistische en betoverende scènes met de kracht van Photoshop.

Hij is tien jaar geleden met de fotobewerkingssoftware begonnen te werken en hoewel het duidelijk is dat Kevin over de vaardigheden beschikt om foto's om te zetten in magische schilderijen, wil hij nu graag zijn kennis met de wereld delen.
'Ik wil echt alle artiesten aanmoedigen om creatief te blijven en te proberen van anderen te leren en van je eigen fouten te leren. Het kost veel hard werk, maar het is uiteindelijk zeer de moeite waard als je je passies en creativiteit kunt delen met de rest van de wereld.'


(beeld: Instagram-account)

Enorme groei op Instagram

De fotograaf is een digitale kunstenaar en fotograaf die zijn creatieve proces niet uit de weg gaat. Op zijn Instagram waar hij nu meer dan 319.000 volgers heeft, biedt Kevin mensen de kans om een ​​kijkje te nemen in het creatieve proces dat hij doorloopt voordat hij de definitieve versie van de foto deelt. 'Ik wil echt alle artiesten aanmoedigen om creatief te blijven en te proberen van anderen te leren'.

Kevin begon in 2010 met Photoshop te spelen, 'een paar jaar nadat ik was afgestudeerd'. Aanvankelijk bewerkte hij alleen natuurfoto's die hij had gemaakt voordat hij zich volledig realiseerde 'hoe veel creatiever je kunt zijn met deze software'. De fotograaf begon meerdere foto's samen te voegen om echt unieke kunstwerken te maken en is top op de dag van vandaag nog steeds fan.

Ook is Carden heel gul in het delen van wat hij weet over Photoshop. Op zijn populaire Instagram-account publiceert hij regelmatig zijn Photoshop-voor-en-na-opnames met bijschriften waarin wordt beschreven hoe hij de afbeelding heeft samengesteld en een samenvatting van de nabewerking die nodig is om zijn idee tot leven te brengen. Zijn website die via de Instagram pagina te vinden is gaat nog dieper en biedt volledige Photoshop-tutorials te koop. Nadat je een zelfstudie hebt gekocht, krijg je ook de stockfotografie Carden gebruikt, zodat je de afbeelding zelf na kunt maken.

(beeld Instagram-account)

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem