Peak Design pakt uit: nieuwe producten

Peak Design pakt uit: nieuwe producten

Redactie DIGIFO... 860 0
Het Amerikaanse merk Peak Design is altijd in beweging en vandaag presenteren ze dan ook een flink pakket aan nieuwe producten. De Slide, de Slide Lite, de nieuwe Capture en de Pro Pad.

Peak Design Slide

De meest veelzijdige professionele camerariem ter wereld. De nieuwe ge-restylde Peak Design Slide kan zowel als een sling-, nek-, of schouderriem gebruikt worden. De nylon riem heeft een zeer gladde kant die glijdt over kleding bij gebruik als slide en een anti-slip kant die wegglijden voorkomt bij gebruik als schouderriem. De dubbel uitgevoerde “quick-adjusters” geven directe verstelmogelijkheden en maken het snel aanpassen van de Slide mogelijk. Het unieke Peak Design Anchor Link systeem is snel vast te maken aan de riem en camera, en de zorgt voor een veel stabielere verbinding met de camera dan een traditionele sling draagriem. Een ander groot voordeel is dat de Anchors passen op iedere Peak Design of 3rd party statiefplaat. Daarbij zijn er updates doorgevoerd aan de siliconen antisliplaag, de binnenvulling van de riem en plattere riem/hardware verbindingen. De Anchor’s zijn  ge-update zodat ze kleiner, sneller en makkelijker te bevestigen zijn en ook nog veiliger in gebruik. Verkrijgbaar in ‘black’ en ‘ash’ uitvoering.

De adviesverkoopprijs is: € 64,99

Nieuwe Slide Lite in 'Ash' & 'Black'

De nieuw ontworpen Peak Design Slide Lite heeft de ongeëvenaarde veelzijdigheid van de Slide, maar dan in een compactere en smallere uitvoering. Hierdoor is deze riem perfect geschikt voor mirrorless- en compacte, lichte DSLR camera’s. De nieuwe ge-restylede Slide Lite kan zowel als een sling-, nek-, of schouderriem gebruikt worden. De nylon riem heeft een zeer gladde kant die glijdt over kleding bij gebruik als slide en een anti-slip kant die wegglijden voorkomt bij gebruik als schouderriem. De dubbel uitgevoerde “quick-adjusters” geven directe verstelmogelijkheden en maken het snel aanpassen van de Slide mogelijk. Het unieke Peak Design Anchor Link systeem is snel vast te maken aan de riem en camera, en de zorgt voor een veel stabielere verbinding met de camera dan een traditionele sling draagriem. Een ander groot voordeel is dat de Anchors passen op iedere Peak Design of 3rd party statiefplaat. Verdere updates zijn ook doorgevoerd aan de siliconen antisliplaag, de binnenvulling van de riem en plattere riem/hardware verbindingen. De Anchor’s zijn  ge-update zodat ze kleiner zijn, sneller en makkelijker te bevestigen zijn en ook nog veiliger in gebruik. Verkrijgbaar in ‘black’ en ‘ash’ uitvoering.

De adviesverkoopprijs is: € 57,50

Nieuwe Capture in 'Black' & 'Silver'

De geheel nieuwe Peak Design Capture (v3) is dé meest veilige, makkelijke en toegankelijke manier om je camera te dragen. In tegenstelling tot een camerariem, houdt de Capture je camera muurvast op zijn plaats tijdens het wandelen, fietsen of rondlopen door een studio. Ook zorgt de Capture ervoor dat je altijd, met 1 klik, onmiddellijk toegang hebt tot je camera, iets wat je niet hebt met een cameratas. Het Capture systeem bestaat uit twee delen: een metalen clip die vastgeklemd wordt aan iedere rugzak draagband, broekriem of tas en een bevestingsplaatje voor de onderkant van de camera dat ook nog eens past op de meeste statieven. De camera klikt soepel en eenvoudig in de clip, waar het direct stevig een veilig vast zit. Met één druk op de vergrendelbare quick-release knop maak je de camera weer los. Deze nieuwe en derde generatie Peak Design Capture is 20% kleiner, 30% lichter en fraaier dan ooit te voren. Het is nu gemaakt van volledig machinaal geanodiseerd aluminium. Heeft een metalen quick-release knop en het lock-mechanisme heeft een draagvermogen tot wel 90 kg. De bijzonder mooie nieuwe ultra gladde afwerking versterkt de duurzaamheid en het ultra-lage profiel ontwerp verhoogd het draagcomfort. Verkrijgbaar in ‘black’ en ‘silver’ uitvoering.

De adviesverkoopprijs is: € 82,50

Nieuwe Capture (Clip only) in 'Black' & 'Silver'

Op verzoek en naar aanleiding van feedback van gebruikers is er nu een losse Peak Design Capture 'clip only'. Het is exact wat de naam zeg: een Capture clip zonder de camera plaat. Uitermate geschikt voor diegene die slechts een extra losse clip willen hebben. Handig voor als je meerdere rugzakken en/of tassen hebt die je wil voorzien van Capture clips. Of je wilt voor het gemak snel kunnen wisselen tussen het dragen aan de broek- en schouderriem. Let er wel op dat je altijd een Peak Design plate nodig hebt om het te kunnen gebruiken. Als je een geheeI nieuwe Peak Design gebruiker bent dan is de Capture, clip en standard plate, de beste keuze. Verkrijgbaar in ‘black’ en ‘silver’ uitvoering.

De adviesverkoopprijs is: € 57,50

Pro Pad

De Peak Design Pro Pad vergroot het draagcomfort en stabiliteit van de Capture bij gebruik van zware camera-objectief combinaties aan een broekriem of draagband van een rugzak. Bij het gebruik aan een riem maakt de Pro Pad het mogelijk om de camera van bovenaf te bevestigen/losmaken. De geheel nieuwe Pro Pad is significant kleiner en dunner dan de eerdere versie. Toch is het gemaakt van onbuigbaar en zwaar belastbaar EVA, dat meer stabiliteit geeft dan ooit tevoren. De Pro Pad is naadloos gelamineerd met het grijs gekleurde Peak Design waterdichte nylon canvas, dit geeft de Pro Pad een geheel ander uiterlijk. De Pro Pad is aan de hand van gebruikersfeedback nog gebruikersvriendelijker en eenvoudiger gemaakt.

De adviesverkoopprijs is: € 22,50

Nieuwe Standard en Dual Plate

De Peak Design Standard Plate is de camera plaat die meegeleverd wordt met de Capture. Het werkt op ieder ARCA-SWISS compatibel statief, past in de Capture in 4 richtingen en heeft vier uitsparingen voor het bevestigen van de Peak Design Anchors. Het is ge-upgrade met een nieuwe duurzame machinaal geanodiseerde constructie en een 50% dunner design. De vernieuwde schroefsleuven staan meer posities toe voor het bevestigen en voorkomen zo dat het klem komt te zetten met objectieven, schermen en batterijdeksels.

De adviesverkoopprijs van de Standard Plate is: € 24,99

De Peak Design Dual Plate laat je de camera uit de Capture (los te koop) halen en zo rechtstreeks op de meeste Manfrotto® RC2 statiefkoppen plaatsen. De naam “Dual Plate” komt van het feit dat deze plaat zowel werkt met Manfrotto als Arca-SWISS type statiefkoppen. Het past in de Capture in 2 richtingen en heeft vier uitsparingen voor de Peak Design Anchors. Gemaakt van een duurzame machinaal geanodiseerde constructie. De schroefsleuven staan twee posities toe voor het bevestigen en voorkomen zo dat het klem komt te zetten met objectieven, schermen en batterijdeksels.

De adviesverkoopprijs van de Dual Plate is: € 29,99

Meer info via Peak Design of via importeur Transcontinenta

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie