Panasonic Lumix TZ90

Panasonic Lumix TZ90, de ideale reisgenoot

Redactie 304 0
Met de compacte en veelzijdige LUMIX TZ90 leg je al je reisavonturen vast in de beste kwaliteit. Dankzij de krachtige Leica-lens met 30x optische zoom ben je altijd dichtbij en met het opklapbare scherm maak je de leukste selfies op de mooiste plekken.

Allround compact camera


De 24mm LEICA DC VARIO-ELMAR-lens biedt 30x optische zoom (vergelijkbaar met een 35mm camera: 24-720mm), waarmee alles binnen jouw bereik komt te liggen. De uiterst gevoelige MOS-sensor met een resolutie van 20,3 megapixels legt beelden van hoge kwaliteit vast met verbazingwekkende details, zelfs in omgevingen met weinig licht. Soms zorgt fel zonlicht ervoor dat zelfs de helderste cameraschermen niet meer goed zichtbaar zijn. De LUMIX TZ90 beschikt over een zoeker met oogsensor die wordt ingeschakeld als je de camera naar je oog brengt. Hierdoor kun je bij fel zonlicht toch alle details zien om de perfecte opname te maken. 

Dankzij de DFD-autofocustechnologie van Panasonic leg je ook de snel bewegende onderwerpen uiterst nauwkeurig vast. De afstand tot het onderwerp wordt direct berekend door twee beelden met verschillende scherpteniveaus te vergelijken, waardoor er ultrasnelle AF en 5fps burst-opnames met AFC worden bereikt. Het effect van deze techniek is duidelijk merkbaar bij langere brandpuntsafstanden. Ten slotte is het objectief voorzien van een manuele ring waaraan diverse functies kunnen worden toegekend en kan je tevens fotograferen in RAW. Dit alles maakt de compacte LUMIX TZ90 een echte allrounder.

Creatief zijn was nog nooit zo makkelijk


De LUMIX TZ90 beschikt over een 180 graden kantelbaar scherm, ideaal voor selfies en opnames voor een 4K-video blog. Het is zelfs mogelijk om selfies in panoramabeeld te maken en je kan uit vele creatieve filters kiezen om je foto’s nét een andere touch te geven. Uiteraard kun je met deze camera de mooiste 4K video-opnames maken, maar de camera beschikt tevens over een aantal unieke 4K-functies waarmee je de meest bijzondere beelden in hoge beeldkwaliteit maakt. Met 4K Photo mis je geen enkel actiemoment meer. Je maakt namelijk een fotoreeks van 30 beelden per seconde in 4K Ultra HD-beeldkwaliteit. Daarna maak je 'swipend' een keuze uit de mooiste beelden en sla je deze op als 8 megapixel foto. Wil je spelen met scherpte-diepte? Dan gebruik je de Post Focus-functie waarmee je pas ná het maken van de foto, je favoriete focuspunt kiest op het touchscreen. Je kunt zoveel perspectieven kiezen als je wilt en deze allemaal opslaan als JPEG-beeld. Met de Focus Stacking-functie kun je moeiteloos verschillende focuspunten in één foto selecteren zodat je nog meer creatieve vrijheid krijgt in je beelden.

Deel je reisavonturen met iedereen

Dankzij de wifi-functie op deze camera kun je de mooiste foto’s gemakkelijk delen met familie en vrienden. Via de gebruiksvriendelijke app van Panasonic maak je verbinding en stuur je de geselecteerde beelden naar je smartphone. Je kunt de app ook op je smartphone gebruiken als afstandsbediening voor de sluiterknop van je camera, zodat je nog flexibeler wordt in het maken van mooie foto’s.

Specificaties

Diafragma F3.3-8.0(W), F6.4-8.0(T)
Sensor 1/2,33 inch-MOS-sensor/21,1 megapixel
Fotoresolutie max. 5184 x 3888 (20M), [4:3]
4K-video max. 3840 x 2160 pixel, 30p (100 Mbps/MP4)
ISO 80 - 6400
Gewicht 322g

Verkrijgbaarheid: De LUMIX TZ90 is verkrijgbaar in zwart en zilver.

Prijs € 399,-

Meer info? Kijk hier

 


 

 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie