Overzicht: Fotobeurzen in 2014

Julian Huijbregts 12817
Fabrikanten grijpen graag grote evenementen aan om nieuwe camera's te introduceren. Hét evenement in 2014 is de tweejaarlijkse Photokina, maar ongetwijfeld zal er rondom de andere beurzen ook nieuws te melden zijn. Dit is de beursagenda voor 2014.

PMA@CES 2014

Wanneer: 7 t/m 10 januari 2014
Waar: Las Vegas, VS
Info: www.cesweb.corg

De PMA-beurs was tot enkele jaren geleden samen met de Photokina hét grote evenement op gebied van fotografie. De laatste jaren verleggen de camerafabrikanten hun aandacht naar de Duitse Photokina, en de CES-elektronicabeurs. De PMA is daardoor flink afgenomen in grootte en onderdeel geworden van de jaarlijkse Consumer Electronics Show. Deze beurs en de PMA&CES, vindt plaats van 7 t/m 10 januari in Las Vegas. Ongetwijfeld zal er cameranieuws te zien zijn op deze beurs, met name in het consumentensegment.

CP+ Camera & Photo Imaging Show 2014

Wanneer: 13 t/m 16 februari 2014
Waar: Yokohama, Japan
Info: www.cpplus.jp/en

Sinds 2010 organiseren de grote camerafabrikanten in huis thuisland Japan de jaarlijkse CP+ Camera & Photo Imaging Show. In februari 2014 is het zover. Deze beurs is volledig gericht op digitale fotografie en deze thuiswedstrijd is ideaal voor de grote fabrikanten om hun nieuwste ontwikkelingen te tonen.

NAB Show 2014

Wanneer: 5 t/m 10 april 2014
Waar: Las Vegas, VS
Info: www.nabshow.com

Rond april vindt jaarlijks in Las Vegas de NAB Show plaats. NAB staat voor 'National Association of Broadcasters', de beurs is dan ook gericht op de professionele videomarkt. Het is een walhalla voor videoliefhebbers. Fabrikanten als videocamera's zoals BlackMagic grijpen de beurs vaak aan voor introducties, maar ook makers van fotocamera's met filmfunctie zijn hier te vinden. De beurs zou bijvoorbeeld een mooi moment kunnen zijn voor Panasonic om een micro four thirds-camera met 4K-filmfunctie aan te kondigen.

Professional Imaging 2014

Wanneer: 29 t/m 31 maart 2014
Waar: De Loods, Nijkerk
Info: www.professionalimaging.nl

De grootste beurs op gebied van fotografie in Nederland is de Professional Imaging. In 2014 verhuist deze beurs naar De Loods in Nijkerk, een grotere locatie. Grote introducties zijn er meestal niet op deze beurs die een nationaal karakter heeft, wel is het een goede kans om al het nieuws wat eerder is aangekondigd eens te proberen. Ook DIGIFOTO Pro is dit jaar te vinden op de beurs, daarover maken we later dit jaar meer bekend.

IBC 2014

anneer: 12 t/m 16 september 2014
Waar: Rai, Amsterdam
Info: www.ibc.org

In september vindt in Amsterdam de IBC plaats. Deze beurs kun je zien als een iets kleinere versie van de NAB Show. De IBC heeft internationaal aanzien en fabrikanten brengen hier regelmatig nieuws op gebied van professionele videotoepassingen.

Photokina 2014

Wanneer: 16 t/m 21 september 2014
Waar: Keulen, Duitsland
Info: www.photokina.com

Zet 16 t/m 21 september 2014 in je agenda, want dan vindt in Keulen de Photokina plaats. De tweejaarlijkse beurs staat garant voor spektakel op gebied van techniek. In aanloop naar en tijdens de beurs verwachten we diverse grote aankondigingen. Het is hét moment van 2014 voor de fabrikanten om zich in de schijnwerpers te zetten.

PhotoPlus Expo 2014

Wanneer: 30 oktober t/m 1 november 2014
Waar: New York, VS
Info: www.photoplusexpo.com

De grootste fotografiebeurs in Noord Amerika is tegenwoordig de PhotoPlus Expo. Het is ook de laatste grote beurs van het jaar, dus een goed moment voor fabrikanten om hun nieuwste producten uit de doeken te doen die eerder nog niet klaar waren.