Buitenaardse macro-foto's

Otherworldly Blues – de vleesetende planten van Joni Niemelä

Redactie DIGIFO... 867 0
Voor veel mensen zijn vleesetende planten iets fascinerends. Bij deze bijzondere planten is het direct zichtbaar waar de hun voedingsstoffen vandaan halen, waardoor ze snel iets science-fiction-achtigs hebben. Joni Niemelä vind dit ook en maakte een fotoserie over deze planten met een buitenaards tintje.

Vleesetende planten hebben al vaker centraal gestaan in het werk van Niemelä. Zo heeft hij zich in een eerder project gericht op een de lok-druppels van de zonnedauw. Voor zijn fotoserie 'Otherworldly Blues' is Niemelä flink aan de slag gegaan met nabewerking om de foto's een bijzondere sfeer mee te geven.Otherworldly Blues - Joni NiemeläOtherworldly Blues - Joni NiemeläOtherworldly Blues - Joni NiemeläOtherworldly Blues - Joni NiemeläOtherworldly Blues - Joni NiemeläOtherworldly Blues - Joni NiemeläOtherworldly Blues - Joni NiemeläOtherworldly Blues - Joni NiemeläLees ook: Het geheime leven van mieren -  Joni Niemelä

Joni Niemelä

Joni Niemelä is een Finse natuurfotograaf die graag op pad gaat in zijn directe omgeving om bijzondere foto's te maken. Niemelä vind het heel belangrijk om niet alleen het correcte beeld op te slaan, maar vooral ook de sfeer van het moment weer te geven. Om dit te bereiken experimenteert hij graag met nabewerking.

Kijk voor meer informatie op de website van Joni Niemelä

Alle foto's © Joni Niemelä, gebruikt onder een Creative Commons licentie. 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie