Op weg naar gouden filmstatus

Ook Sigma speelt een hoofdrol in veelgeprezen film De Wilde Stad

Remco Stunnenberg 491 0
De film De Wilde Stad zal in de loop van volgende week de Gouden filmstatus (meer dan 100.000 bezoekers in de bioscoop) behalen. Daarmee is deze film, na 'De Nieuwe Wildernis' en 'Holland, natuur in de Delta', de derde Nederlandse natuurfilm in de geschiedenis die dat bereikt.

De man achter deze prachtige film, regisseur Mark Verkerk, is bepaald geen onbekende in dit metier. Eerder al maakte hij samen met  'veldregisseur' Ruben Smit de documentaire De Nieuwe Wildernis, een film over dieren die gedurende vier jaargetijden probeerden te overleven in de Oostvaardersplassen in Flevoland. 

Sigma

Ook was Verkerk hoofdverantwoordelijk voor Holland, Natuur in de Delta. Sigma was een voorname sponsor van laatstgenoemde Nederlandse natuurproductie. En ook in de Wilde Stad speelt Sigma een voorname rol. Zo is er veel gebruik gemaakt van de objectieven van Sigma tijdens het vastleggen van de verbluffende beelden.  

 

De Wilde Stad schetst een beeld van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief, dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten. Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het is natuur. De forenzende patatmeeuw en de vinexvos zijn net zo wild en bijzonder als de zeehond en de panda.

Heb je deze film nog niet gezien? Het is een absolute aanrader voor de liefhebbers van natuur en het betere filmwerk. 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco