Remco Campert zei het al eens; 'Televisie leert ons uit andermans doppen te kijken'

Ook eens door andere ogen de wereld zien? Wij hebben vier hele goede excuses om dat te doen!

Marjon van den Ende 517 0
Maar je wilt natuurlijk ook je creativiteit blijven prikkelen! Daarom hebben we een paar mooie documentaires en films onder elkaar gezet waar befaamde fotografen en de fotografie ansich als een rode draad door de verhalen lopen.

Tales by light - Documentaire

‘Achter elk krachtig beeld staat een krachtig verhaal. Tales By Light verenigt verkenning, fotografie en de natuurlijke wereld en volgt fotografen uit Australië en de rest van de wereld terwijl ze de grenzen van hun vak verleggen’. In deze driedelige Netflix docu serie reizen fotografen en filmmakers de wereld rond om sublieme beelden van mensen, plaatsen, dieren en culturen vast te leggen, vanuit verassende perspectieven.

 

 

The Mexican suitcase - Film

Het International Center of Photopraphy uit Mexico City ontving in 2007 drie mysterieuze dozen. Het bleek dat het ging om dozen met daarin de legendarische – verloren beschouwde - negatieven van de Spaanse Burgeroorlog van fotograaf Robert Capa. Kijkers worden in deze door Amazon aangeboden film meegenomen in het tragische verhaal dat de foto’s vertelden.

 

 

Time Zero: The Last Year of Polaroid Film - Documentaire

Met de opkomst van de digitale fotografie, kreeg de Polaroid Camera eerder historische waarde dan praktische. In 2008 kwam Polaroid naar buiten met de mededeling dat ze zouden gaan stoppen met het maken van instantfilm. Deze bij Amazon te streamen documentaire beschrijft de herinneringen en emoties van Polaroid-medewerkers en fotografen tijdens het laatste productiejaar van de film.

Filthy Gorgeous: The Bob Guccione Story- Documentaire

Bob Guccione creëerde een uitgeversimperium en verdiende miljoenen met wat werd beschouwd als "smerig". De documentaire beschrijft Guccione's leven vanaf zijn opleiding en vroege carrière tot de ontwikkeling van zijn uitgeverij-imperium met onder andere het blootblad Penthouse Magazine. Deze biografie onderzoekt zijn leven, zijn opkomst tot roem en zijn uiteindelijke ondergang. Ook deze docu is te streamen via Amazon