Driemaal gratis!

Onze favoriete (gratis) Lightroom presets - Week 17

Siem van Woerkom 1090 0
Presets zijn een ideale manier om je foto's net dat beetje extra's mee te geven in Adobe Lightroom. We zetten iedere week een paar van onze favorieten op een rijtje.

Driftwood

Deze preset is mooi om toe te passen op landschapsfoto's. De helderheid (of clarity) wordt iets heftiger gemaakt, tinten van hout leven iets meer, en luchten krijgen meer tekening. In de foto hieronder is goed te zien dat de preset het stuk hout veel meer uitlicht. Deze is niet aan te raden om bij modellen of foto's van mensen te gebruiken, aangezien de huidtinten te zwaar zullen worden. Het kan wel gebruikt worden in een zwart wit foto, voor wat extra 'ruwheid'. 

Driftwood staat hier voor je klaar. 

Sunlight

Sunlight geeft al je foto's het gevoel van de meest perfecte golden hour aller tijden. Je beelden zullen na het toepassen van de preset een zachte warme gloed krijgen die de foto's mooi en 'zacht' maakt. Perfect voor portret en landschapsfotografie om ze echt van je scherm te laten springen. Foto's zullen uiteraard het mooist worden als er in het originele beeld al een mooie zonsondergang aanwezig is, maar alsnog is het gaaf om deze gratis goodie op een modellenshoot in te zetten.

Deze preset kan je hier downloaden. 

Matte Portrait

Met een 'mat' effect bedoelen we doorgaands dat de schaduwen een kleine tint krijgen waardoor ze niet te donker zijn. De highlight worden op hun beurt iets naar beneden gebracht, zodat er een mooi filmisch en 'mat' effect ontstaat. Vooral goed in combinatie met modellen shoots waarin veel groen en blauw wordt gebruikt, aangezien die kleuren niet te dof worden, in vergelijking met rood tinten in het beeld. Wat in onderstaand beeld goed is te zien in het stuk stof dat het model over haar hoofd heeft. 

Je download Matte Portrait hier.

 

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siemvan Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanSiem