Nu verkrijgbaar: DIGIFOTO Pro 3.2019!

Siem van Woerkom 1338 0
DIGIFOTO Pro 3.2019 is vanaf nu verkrijgbaar! In dit issue kijken we o.a naar boudoir fotografie, zwart-wit (wanneer pas je het toe?) en nog veel meer

Vol interessante items en interviews

Interview boudoirfotografie winnares Fotofair 2019

Tijdens de fotofair op 25 en 26 mei kon je op onze DIGIFOTO stand terecht voor diverse leuke, lekkere en leerzame activiteiten. Eén daarvan was de Praktijkles Boudoirfotografie die werd gegeven door Pascale Dekker. We vroegen de deelnemers na afloop om hun mooiste foto in onze gallery te uploaden. De meest opvallende inzendingen kwamen van Annika Mastenbroek. We spraken haar over haar liefde voor (boudoir)fotografie.

Hoewel de interesse voor fotografie er altijd al was, is Annika Mastenbroek nog niet extreem lang bezig. Dit blijkt wanneer we haar spreken. 'In 2015 kocht ik mijn eerste professionele camera, de Nikon D750. Ik ben begonnen met mijn nichtje en neefje die destijds net geboren waren, dus dan komt al gauw de newbornfotografie om de hoek kijken. Ik heb echter recent besloten dat deze vorm van fotografie eigenlijk helemaal niks voor mij is.' Het ontbreekt Annika niet aan het geduld ervoor, zegt ze zelf: 'maar al dat geprul ligt mij toch niet.'

'Ik ben nog een beetje aan het uitzoeken wat ik leuk vind,' geeft de fotografe toe. Op haar website zien we onder andere shoots van gezinnen, koppels, zwangerschappen, boudoir en bruiloften. Dat zijn de onderwerpen waar ze zelf als fotograaf het gelukkigst van wordt: 'ik ben vrij onzeker en eigenlijk te perfectionistisch, dat zit me regelmatig in de weg. Ik ben gaan kijken wat mij energie geeft en dat zijn toch vooral gezinnen, de liefde, trouwen en toch ook boudoir.' Dat laatste is in Nederland nog niet zo'n groot genre in de fotografie. 'Het voelt goed om daar in te stromen, er is nog niet zo veel concurrentie.'

Lees voor meer informatie het artikel in de nieuwe DIGIFOTO Pro 3.2019.

Wanneer kies je voor zwart-wit?

Zwart-wit zou er niet voor moeten zorgen dat het lastiger wordt om een scène te vinden en vast te leggen. Sterker nog; het zou je als fotograaf de vrijheid moeten geven om je volledig op je onderwerp te kunnen richtten zonder afgeleid te zijn, iets dat in onze drukke samenleving van tegenwoordig nog knap lastig is. Al schiet ik zelf vaak foto's in RAW die ik later in Lightroom converteer naar grijswaarden, is het natuurlijk mooier om het zo puur mogelijk te houden en een aantal shoots te doen die zich totaal in het zwart-wit spectrum bevinden.

Een groot gedeelte van de tools die we doorgaans zien wanneer we een RAW foto openen richtten zich puur op de kleuren in een foto. HSL, Saturatie, Photo filters en Levendigheid; stuk voor stuk tools die je niet nodig hebt bij het bewerken van een zwart-wit foto. Hiervoor gaan we namelijk meer primitief te werk, dus is het zaak om puur en alleen nog maar te kijken naar lichtsituaties in bepaalde scènes. Gaan we voor veel contrast of meer dynamisch bereik? Schieten we een scene in high of low-key? Allemaal vragen die we moeten beantwoorden tijdens het schieten, in plaats van in de luie stoel, met onze laptop op schoot, waar we deze keuzes digitaal kunnen maken.

Voor meer foto's en de rest van het artikel bestel je de nieuwe DIGIFOTO Pro 3.2019

DIGIFOTO Pro 3.2019

Als altijd staat ook deze editie van DIGIFOTO Pro bomvol met mooie fotografie, interessante interviews, must have gear, reviews en achtergrondartikelen. In deze editie van DIGIFOTO Pro gaan we onder andere in gesprek in een spotlight interview met Thomas van Galen over zijn werk. Ook hebben we het in artikelen over straatfotografie, zwart-wit beelden en lensbaby objectieven. In deze derde editie van het jaar gaan we dieper in op het nieuws van onder andere Nikon, Canon en nog veel, veel meer.

Meer foto's en informatie vind je terug in DIGIFOTO Pro 3.2019. Ontvang je DIGIFOTO Pro graag thuis op de deurmat? Neem dan een abonnement. Je kunt voorgaande nummers los bestellen voor €7,95 inclusief verzendkosten (binnen Nederland). Eind deze week zal de nieuwste editie ook te bestellen zijn. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem