Nog zes weken om foto's in te sturen voor Red Bull Illume

Redactie DIGIFO... 1037 0
Fotografen hebben nog maar zes weken de tijd om hun inzending in te sturen voor Red Bull Illume Image Quest, de grootste fotografiewedstrijd ter wereld voor actiesport en extreme sporten.

Persbericht:

Tot eind april 2013 kunnen fotografen nog foto's insturen en zo proberen een plek in de top 50 te bemachtigen. De algehele nummer 1 wint de nieuwe Leica S en categoriewinnaars krijgen ieder een Leica X2. Andere prijzen zijn de nieuwe Move, de draagbare flitser van Broncolor en het nieuwste draagsysteem van Sun-Sniper.

We kunnen verklappen dat voor het eerst de winnaars tijdens een feestelijke ceremonie in Hong Kong bekend zullen worden gemaakt.  Deze dynamische stad met haar beroemde skyline en snelgroeiende culturele scene is de ideale omgeving en startplaats voor de eerste tentoonstelling. De beste vijftig foto's zullen daarna in een unieke, zelfstandige nachtelijke expositie langs alle grote steden ter wereld gaan. Meer informatie is de komende maanden te vinden op redbullillume.com.

Red Bull Illume
Foto: Marcelo Maragni

'Red Bull Illume is een fantastisch project dat fotografen de kans geeft om hun talent aan de hele wereld te laten zien!' Dit zegt Angélique De Weerd, art director van het tijdschrift Menzo en jurylid van Red Bull Illume.
Tot nu toe zijn er al duizenden foto's uit alle hoeken van de wereld ingestuurd. De organisatoren willen echter voorkomen dat er prachtige foto's ongezien op laptops blijven staan en moedigen daarom fotografen aan hun albums door te nemen op zoek naar die ene opname.

De wedstrijd kent 10 categorieën: lifestyle, playground, energy, spirit, close up, wings, sequence, new creativity, experimental en illumination. Een jury, die bestaat uit fotoredacteuren uit vooraanstaande internationale media, selecteert 50 finalisten, waaronder 10 categoriewinnaars en de algehele winnaar.

Fotografen kunnen hun foto online insturen via redbullillume.com. De uiterste inzenddatum is 30 april 2013.

Red Bull Illume
Foto: Agustin Munoz

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie